7 съвета за свежа и здрава кожа през лятото

Слънчевите лъчи...

Слънчевите лъчи, топлината, влажността и хлорът могат да ви изиграят лош номер и да навредят на кожата ви. Ако стоите на слънце дълго време, без да ползвате подходящото плажно масло, повишавате шанса преждевременно да получите бръчки или старчески петна. Влажността запушва порите и стимулира появата на обриви и пъпки, а хлорът е основен виновник за сухата коса и кожа.

Ясно е, че не можете да се затворите и да си стоите в къщи. Не е и нужно. Достатъчно е да полагате необходимите грижи за кожата си и всичко ще бъде наред.

Използвайте овлажнител. Към момента кожата ви не е суха и смятате да пропуснете хидратиращия крем? Не ви съветваме. По-добре, вместо да се отказвате напълно от хидратиране, сменете крема си с някой по-лек, на водна основа.

Изберете си качествено плажно масло. Не пестете пари от плажно масло. Още миналия сезон коментирахме, как да изберете най-подходящия слънцезащитен крем. Припомнете си детайлите и действайте. Мажете се на всеки два часа и веднага след като излезете от водата.

Ползвайте балсам за устни с UV защита. Изгорелите устни болят, напукват се, кървят, понякога по тях избиват и херпеси. Освен, че гледката не е приятна, е и доста болезнено. Затова не ги забравяйте. Мажете ги редовно и те ще бъдат гладки и примамливи.

Променете начина си на гримиране. Минете на летен режим. Сменете течната основа с по-лека. Например с минерална пудра. Не слагайте кремообразен руж. Използвайте водоустойчива спирала и лек гланц за устни. Дайте шанс на кожата си да диша.

Обмисляйте внимателно тоалетите си. Ако трябва да излезете следобяд, под най-силните слънчеви лъчи, късата пола и потникът над пъпа, няма да ви спасят. Само ще изгорите. Широки ризи и дълги поли и панталони от леки материи ще ви предпазят от слънцето и със сигурност ще ви осигурят малко прохлада.

Не носете прекалено тесни дрехи, които се трият в кожата ви. Това, в комбинация с високите температури и влажния морски въздух, може да предизвика обриви.

Ексфолирайте тялото и лицето си редовно. Слънце, пясък, морска вода, пот, плажно масло – всичко това само увеличава количеството мъртви клетки. Изберете подходящ ексфолиант и го използвайте два пъти седмично.

Обезкосмявайте се разумно. Честото бръснене може да раздразни кожата или да я направи по-суха. Затова сменяйте бръснача си често. Използвайте го само след като сте излезли от банята и космите на краката ви са по-меки. Слагайте овлажняващ крем или гел за бръснене и след като приключите с процедурата се мажете с хидратиращ крем или лосион за тяло.

Грижите, които полагате за кожата си през лятото, няма да ви отнемат повече време от обикновено, а ще изглеждате свежа и сияйна. Какво по-хубаво от това?

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top