Свежият дъх

- как да го постигнем

Свежият дъх 

Лошият дъх е коварен и лесен начин да оставим лошо впечатление. Често дори и без да го осъзнаваме. Освен от цигари или чесън, често се случва да имаме и лош дъх и без ясен причинител за това. Това може да се дължи на храненето ни или да е показателно за някакъв здравословен проблем. Какъвто и да е случаят, за щастие съществуват много начини да елиминираме лошия дъх тотално и да се радваме на ежедневна свежест.

Избиране на правилната паста

Пастата за зъби е основният продукт, с който си гарантираме хигиена и свежест в устната кухина. По-голямата част от проблемите с лошия дъх са причинени от недостатъчно добра орална хигиена. Добре е да използваме специализирани пасти за зъби, препоръчани от зъболекар, както и такива с натурални продукти, които да придадат допълнителна свежест. Паста за зъби с мента, която също се грижи за здравето на зъбите и венците е чудесна опция за свеж дъх от сутринта, чак до края на деня.

Задължителните навици

Дори и с най-добрите продукти, нищо не може да замени правилните и редовните навици. Със сигурност дори Илон Мъск все още си мие зъбите по поне два пъти всеки ден. Дали ще бъде с електрическа или механична четка, 3 минути е препоръчителното време за миене. Употребата на конец също е важна и не се изключва от миенето или обратно. Това е важно не само от хигиенна и здравословна гледна точка, но е и сигурен начин да премахнем микробите в устната кухина, които отговарят за създаването на лош дъх.

Ползи от водата за уста

Водата за уста е първата мярка срещу лошия дъх, към която да се допитаме. Като изключим миенето на зъби, измиването с вода за уста е следващата стъпка, която може да ни гарантира допълнително унищожаване на останалите микроби в устната кухина. Освен да подобри дъха ни, водата за уста понижава и риска от заболяване на зъбите.

Спрейове и капсули за свеж дъх

Това са модерните алтернативи на дъвките и ментолките. За разлика от тях, тези продукти не представляват вреда за зъбите ни и не съдържат излишно количество захар. Те са много лесни за употреба, а и ефикасни в битката срещу лошия дъх. Тях можем да сложим в джоба на якето и след вкусен обяд, да не се притесняваме да говорим спокойно с колеги и приятели.

Капсулите за свеж дъх представляват подобрен вариант на дъвка. Не само, че липсва захар в тях, но те също съдържат ензими за освежаване на дъха, както и ксилитол, който предотвратява образуването на плака по зъбите.

Спреят за свеж дъх е най-практичния и елегантен начин да премахнем лошия дъх веднага след като го забележим. Той има антибактериално и освежаващо действие, което се дължи на натурални продукти.

Храненето също играе важна роля

Ако често се събуждаме с лош дъх или забелязваме, че каквото и да използваме за освежаване не е достатъчно, то вероятно причината за лошата миризма не идва само от устната кухина, а от по-дълбоко. Неправилното хранене е лесен начин да се сдобием със смъртоносно оръжие и да си осигурим сигурна социална дистанция. Ако не желаем да се възползваме от това и предпочитаме хората да не бягат от нас, то е добра идея да включим повече натурални хранителни продукти в диетата си. Плодовете, зеленчуците и подходящите био храни са естествения начин да се сдобием със свеж дъх през целия ден.

Прочетете още:
Лош дъх, как да се справим с него
Причините за лош дъх
Как да отстраним лошият дъх

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top