Розово масло

Знаете ли, какво розово масло да купувате? Органично или неорганично?

Вероятно отдавна сте наясно с разликата между органичните и неорганични продукти. Може би дори се опитвате да ограничите максимално използването на вторите. И все пак не се вманиачавате. Знаете – това, че продуктът е неорганичен не винаги значи, че е изгубил всички свои полезни свойства. Прави сте. Има някои продукти, за които това е така.

При розовото масло за съжаление нещата не стоят по този начин. Ако то не е органично, всички негови лечебни свойства изчезват. Остава само прекрасният му мирис.

Затова, когато купувате розово масло или козметични продукти, съдържащи розово масло, четете внимателно етикетите и купувайте само, ако сте сигурни, в органичния произход на съставките.

В производството на розово масло и розова вода се използват три вида рози: Rosa Centifolia, Rosa Damascena и Rosa Gallica. Полученият от тях краен продукт се различава само по цвят. Терапевтичните ползи са едни и същи.

Ако не можете да се ориентирате сами, попитайте консултантите в дрогерията. Те с удоволствие ще ви помогнат.

Вярно е, че органичното розово масло е скъпо. Причината за това е, че за да се произведе едно съвсем малко количество, са необходими много розови цветове. И все пак да купувате неорганично розово масло – освен ако не го използвате като ароматизатор за дома си – е напълно безсмислено. Ефектът върху кожата и здравето ви ще бъде нулев.

Ако не можете да си позволите да дадете толкова пари, използвайте органична розова вода. Тя е по-евтина и има перфектни лечебни и успокояващи свойства. Ще я намерите и като съставка на някои козметични продукти за грижа за кожата.

Живеем в България – страната на розите. Откажете се от страхотните, големи марки с гръмки имена. Потърсете козметични продукти с розово масло или розова вода на български производители. Вероятността те да са органични и да са на съвсем разумна цена е огромна. Проучете ги, опитайте ги. Не забравяйте, че по-важно от здравето ви, няма.

Може да разгледате продукти с роза тук – Продукти с роза

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top