Розово масло и зачеване

Как ще ни помогне розовото масло при опит за зачеване?

Летливите етерични масла, извлечени от цветя, растения, дървета, плодове и корени, са естествено средство за подхранване на тялото и психиката. Специалистите препоръчват ароматерапия през цялото време на бременността. Определени етерични масла облекчават дискомфорта и емоционалния стрес, който преживява бременната жена.

Ако все още не сте бременна, но вече правите опити, ароматерапията и розовото масло могат да ви бъдат от голяма полза.

 

Още от древността розата се счита за въплъщение на женското. Тя е свързана с Дева Мария, която често е изобразявана с роза в ръка. Хипократ препоръчва употребата на рози при акушерството, а Клеопатра успява да съблазни Марк Антоний благодарение на упойващия аромат на розовото масло.

Повечето етерични масла се извличат от репродуктивния апарат на растенията. Цветните етеричните масла са много полезни за стимулиране на женските хормони. А специално розовото масло успокоява нервната система, помага ви да забравите грижите, действа като афродизиак и ви позволява да се насладите изцяло на любовта.

Освен това розовото масло повишава броя на сперматозоидите. Помолете партньора си да взима топъл душ с 4 до 10 капки. Вие самата също можете да го прилагате, тъй като то помага за регулиране на месечния цикъл и балансира хормоналната активност. 

           

Направете си специално масажно масло – 4 до 7 капки розово масло и 30 грама лешниково или гроздово масло и се масажирайте един друг. Най-добре е да го правите вечер преди сън. Научете партньора си да ви прави коремен масаж. Намазва ръцете си с приготвеното вече масло и с леки движения по часовниковата стрелка масажира корема ви и най-вече долната му част, където е матката.

Струва ви се невероятно, че розовото масло може да има някакво влияние върху зачеването? Според нас нищо не ви пречи да опитате. Успокояващото му действие и миризмата на розова градина могат само да засилят вашето желание и това на партньора ви да бъдете заедно, което определено е предпоставка за успех.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top