Искате да сте в добра форма, имате проблеми с храносмилането, бременна сте или просто ви се ще да разнообразите менюто си? Сгответе си фусили от нахут. Те са много вкусни (ако обичате хумус например, със сигурност ще харесате и тях) и освент ова са полезни за здравето.
Нахутът е с високо съдържание на фибри, магнезий, желязо, фолиева киселина, калий, витамин В6 и витамин С. Освен това е с нисък гликемичен индекс. Именно поради тази причина е полезен за тези, които искат да отслабват, за бременни, за хора с проблеми с храносмилането.
Ние ви предлагаме бърза, лесна и вкусна рецепта за фусили от нахут с гъби и пармезан.
Необходими продукти
Фусили от нахут – можете да си ги направите сами у дома, но ще е по-лесно да ги купите готови. При нас ще намерите био спагети от нахут на Dalla Costa.
4 – 5 по-големи гъби
1 голяма скилидка чесън
3 супени лъжици зехтин
5 – 6 супени лъжици домати
сол, черен пипер, мащерка
пармезан
Начин на приготвяне
Слагате фусилите във вряща вода със щипка сол. Изчаквате 7 – 8 минути или докато станат готови, отцеждате ги от водата и ги местите в друга тенджера.
Нарязвате гъбите и ги задушавате с малко масло.
Обелвате чесъна и го счуквате в хаванче. Обърквате го със зехтина и го добавяте към гъбите. След това прибавяте доматите и наливате малко от водата, в която сте варили фусилите. Добавяте солта, черния пипер и мащерката. Оставяте всичко да покъкри заедно 5 минути.
Заливате фусилите със соса и отгоре поръсвате с предварително рендосания пармезан.
Да ви е сладко!