Различен чай за всяка част от деня

- вижте от къде да започнете

Ако търсите с какво да замените големите количества кафе и газирани напитки, които поглъщате, започнете да пиете чай. Разнообразието от вкусове и аромати е огромно, а и всеки чай има специално действие. Правилната подборка ще ви помогне да се чувствате по-добре от сутринта до вечерта и да заспите дълбоко и спокойно. Вижте какъв дневен микс от няколко вида чай ви предлагаме ние.

Сутрин

Трябва ви черен чай с много кофеин за събуждане. Класическата селекция на Ahmad Tea съдържа чай „Английска закуска“, „Даржелинг“, „Ърл Грей“ и „Английски следобед“. Пийте една до две чаши не по-рано от половин час преди или след закуска. Това ще ви помогне да се разсъните и да започнете деня си с достатъчно енергия.

Чай „Английски следобед“ е добро решение за всеки, който търси с какво да замени следобедното си кафе. Но интересните предложения тепърва предстоят. Може да зарежете следобедната доза кофеин и да пробвате други енергизиращи чайове.

Обед

След като е похапнал на човек не му се връща много към работата. По-скоро му се иска да полегне. Ако се чувствате сънливи, уморени или пък ви се струва, че започвате да се разболявате, направете си чай от лимон и джинджър на Clipper. Енергизираща напитка, която прогонва умората, сгрява и ви дава сили да се справите с всичките си задачи.

 чай

Можете да разнообразите и с чаша шипков чай на Dilmah. Съдържа 70% шипка и 30% цвят от хибискус. Дава ви сили и енергия, помага за укрепването на имунната ви система.

Ако имате главоболие, освен че сте уморени и сънливи, направете си чаша зелен чай с жасмин. (Препоръчваме ви този на Dilmah.) Жасминът ще успокои болките в главата, а зеленият чай ще ви подейства ободряващо.

Вечер

Има хора, които след вечеря пият последното си за деня кафе – то помага на храносмилането. Ние ви предлагаме да си направите чаша ароматен чай. Био чай „След вечеря“ на Pukka. Той е без кофеин. Съдържа семена от копър и анасон, които помагат за доброто храносмилане и успокояват стомаха; и семена от кардамон – за цялостно отпускане.

Ако сте нервни или твърде превъзбудени, за да заспите, направете си чай от мащерка. Тази билка има успокояващо действие и ще ви помогне да се отпуснете. Можете да си направите и чай „Лека нощ“  на Clipper. До 30 минути след като го изпиете ще усетите как се унасяте в сладък сън.

Приготвянето, поднасянето и пиенето на чая може да се превърне в поредица от малки, лично ваши ритуали. Полезните свойства на билките ще ви дадат сили, енергия и ще ви помогнат да поддържате здравето си.

 чай

Свикнете ли веднъж да пиете чай, ще откриете възможност за безброй експерименти с вкусове, аромати и ефекти на билките и растенията. Надяваме се нашето предложение да бъде начало на вашето чудно пътешествие в света на чая.

Прочетете още:

Любовни чайове

Чаено дърво
Чай от борови връхчета

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top