Първите прибори на моето бебе

- вижте ги

Имате цяла армия от шишета и биберони, но времето лети и детето ви вече започва да проявява интерес към вилиците и лъжиците. И ако навремето е било нормално мъниците да се учат да ядат с метална малка лъжичка, то в наши дни на пазара се предлагат стотици прибори, направени специално за деца.

Защо да купувам специални бебешки прибори за хранене

Да, не е задължително, вие сте се справили чудесно и без тях, само че те значително ще улеснят живота ви и ще са много удобни за детето ви.

  1. Създадени са в умален размер и са съобразени с възрастта – на опаковките на лъжичките пише, че са подходящи за деца 4+ месеца или 6+ месеца. Миниатюрните прибори за хранене може и да ви изглеждат смешни, но са изключително удобни за вашето бебе.

  1. Няма опасност да наранят детето. Металната лъжица може да се превърне в истинско оръжие в ръцете на хлапето ви, при неговите все още неособено координирани движения. То я размахва и лесно може да се удари, още по-лесно да нарани венците си. Повечето модели специални прибори за хранене за бебета са с мек връх, нежен към бебешките венци. Освен това са удобни за дъвчене.

  1. Дръжката не се плъзга. Това е добре за хлапето ви, защото ще смогне да държи здраво лъжицата и да гребе с нея без тя да цопне в чинията. Добре е и за вас, защото няма да миете по 10 пъти на хранене изпуснатата на пода лъжица.

  1. Всички бебешки прибори за хранене се почистват много лесно и са подходящи за миене в миялна машина.

 Бебешки приобори

Какви прибори трябва да взема

Истината е, че изборът е голям, обмислете внимателно какво ще ви е най-полезно. Има комплекти от 6 разноцветни пластмасови лъжички. Има и доста практични единични бройки силиконови лъжички.

Добре е да се сдобиете с неразливаща се чашка и нечуплива купичка. Търсете продукти, при които е помислено за удобството и на родителите и на бебето. Такава например е купичката за хранене на Nuby.

Тя е еднакво практична и за хранения у дома и за пътуване. Използва се лесно и с лява и с дясна ръка, и е с ергономичен дизайн, т. е. винаги я държите в оптимална позиция за хранене. Освен това в нея можете да сипвате и сухи и други бебешки храни.

Разгледайте предложенията на дрогерия „Би Фит” за бебешки прибори за хранене. Сигурни сме, че лесно ще разпознаете вашите.

Прочетете още:

6 храни за детето през есента

Захранване с ягоди
Алергична реакция към бебешки храни

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top