Продукти за деца

- пълноценна лятна грижа

На прага на лятото сме. Ваканцията, изпълнена с приключения и пътешествия, лудории и нескончаеми игри, започва. И отправя своите изисквания към родителите:

Защитете детската кожа от слънчевата радиация

Слънчевата светлина включва и опасните ултравиолетови UVA/B лъчи. При по-продължително и/или често излагане на слънце те увреждат кожата и увеличават рисковете за кожни заболявания, петна и ранно състаряване.

На всеки два часа нанасяйте върху детската кожа слънцезащитни продукти с минимум SPF 30, по-добре със  SPF 50. Обърнете внимание дали водоустойчивата формула ще издържи 40 или 80 минути във водата. Предлагаме ви и слънцезащита  на минерална основа.

Пазете ги от кърлежи, комари и други насекоми

Ухапванията от насекоми при повечето деца оставят зачервени, болезнени следи. Сърбежът кара малките да ги разчесват и разраняват. Да не говорим за случаите на алергии и инфекции. По-лесно и по-ефективно е да вземете превантивни мерки с репеленти  за деца или за цялото семейство, които пазят от ухапвания и ужилвания часове наред.

Пълноценна лятна грижа за деца

Хранете ги пълноценно

През лятото изкушението за бързо хранене със сандвичи е особено силно – пътувате, не сте вкъщи, правите ремонти и т. н. Но по-високото ниво на физическа активност, многото преживявания, бързото израстване на децата изискват не само повече енергия, но и  разнообразен, балансиран прием на хранителни вещества.

Изобилието от зеленчуци и плодове правят пълноценното хранене по-лесно. А ние подкрепяме усилията ви със здравословни и вкусни закуски , плодови мусове и сокове, снаксове и бисквити. Това са биосертифицирани продукти от натурални растителни суровини. Предлагаме ви и специализирани храни за най-малките  – разнообразни пюрета и зърнени закуски.

Следете за хранителни дефицити и ги попълвайте своевременно

Бързият растеж в съчетание с разхлабения контрол върху храненето през лятото лесно водят до недостиг на важни хранителни вещества – минерали и витамини , незаменими съставки като мастни киселини. Навременното попълване на този недостиг предотвратява нежеланите състояния, обусловени от липсите, подкрепя жизнеността и  общия тонус на децата.

Въпреки че зимата се смята за сезона на вирусните заболявания и през лятото се разпространяват грипни и стомашни вируси, някои бактериални инфекции. Затова не пропускайте да заредите домашната аптечка с имуностимулатори под формата на мултивитаминни формули. Задължителни са и пробиотичните продукти  – особено при пътуване и престой на непознати места с непривична кухня. Те не само ще се погрижат за чревното здраве на децата, но и за имунитета им като цяло.

Подгответе се за неразположения

През ваканцията – особено при пътувания и летуване далече от дома – неразположенията никак не са редки. Хомеопатичните формули  предлагат облекчаването им и бързото възстановяване на децата без нежелани странични ефекти.

Не забравяйте грижата за зъбките

Нормално е режимът през лятото да е по-малко строг. Но ежедневното двукратно измиване на зъбите трябва да си остане задължително. Чистотата е сред основните условия за здравето им. Направете почистването по-приятно и по-ефективно с подбрани пасти и подходящи четки .

Пълноценна лятна грижа за деца

Помогнете им да се харесват

Лятната козметика – дори когато е за деца – има своите специфики. Тя трябва да почиства и възстановява нежно косата и кожата  от действието на водата и слънцето, да кара децата да се чувстват красиви и харесвани. На вниманието ви предлагаме специална подборка от шампоани, душ-гелове и спрей-балсами, също стилизиращи гелове за коса за малките господа  и лак за нокти за госпожиците .

Ще откриете нежни натурални, био и медицински козметични формули  за незрялата бебешка кожа и козметика за цялото семейство .

Марките

Когато избираме марките, чиито продукти да ви предложим, се ръководим от няколко критерия:

  • полезност;
  • безопасност;
  • натурални биосъставки;
  • резултатност.

 

За  началото на лятото се спряхме на ToofruitNature`s Way, Natural Factors, Boiron, DHU, Nasaleze, Philips Sonycare, Elgydium, Lavera, Bioderma, Uriage, Weleda, Klorane, Bebelan, Gerber, Hipp и редица други.

 

Весело лято!

 

 

 

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top