Пшенични трици

- за какво са полезни, толкова много

Ползвате овесени трици за почистване на лицето си, опитвате се да не вечеряте, да готвите здравословна храна за семейството си, да ползвате натурална или органична козметика и сте отворена за всякакви експерименти. И все пак за пшенични трици не сте и чувала. Разбираемо е. Едва ли ви е хрумвало, че този вторичен продукт, който се получава от смилането на пшеницата, е полезен за здравето ви и специалистите препоръчват да похапвате от него. И все пак е така.

Пшеничните трици са богати на витимини от В групата и на минерали – цинк, хром, калий, мед, магнезий, селен. В техния състав влиза и доста голямо количество каротин. Най-ценно за човека обаче е огромното количество фибри, което съдържат.

Как ви помага хапването на пшенични трици

Препоръчват се на хора, които често страдат от запек и то именно заради фибрите. Те регулират движението на червата и омекотяват изпражненията.

Редовният прием на пшенични трици помага за намаляване на лошия холестерол, както и за понижаването на кръвното налягане. Това от своя страна е важно за доброто здраве на сърцето.

Включете ги в диетата си за отслабване. Пшеничните трици са с малко калории, но бързо дават усещане за ситост. Не сте почитателка на сериозните диети? Предпочитате само да не прекалявате с тестените изделия и да не вечеряте? Чудесно. Пшеничните трици ще са ви полезни и в този случай. Добавете ги към последното си ядене за деня, някъде около 18 часа. След това ще се чувствате сити, докато си легнете.

 пшенични трици

Как се приготвят пшенични трици

Рецептите са различни. Можете да ги добавите към бялото брашно, което ползвате, за да правите питки, кифли, сладкиши. Другият вариант е да ги хапвате на закуска като ги комбинирате с една чаша прясно или кисело мляко или с някакъв натурален сок.

Можете да поръсите с тях пържолата си на обяд или да си направите гарнитура за основното ястие.

Колко пшенични трици трябва да се приемат дневно

Между 2 и 5 супени лъжици е добра доза. Пробвайте варианти и намерете най-подходящия за вас.

Експериментирайте, открийвайте нови вкусове и се поддържайте в отлична форма!

Прочетете още:

Елда – ползи за кожата и косата

Овесената каша
6 екзотични храни за страхотна кожа
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top