Пролет е –

време за детокс и добра форма

Макар че пролетта е студена и дъждовна, зимата е зад гърба ни, а пред нас е лятото. Вече заглеждаме критично фигурата си в огледалото и забелязваме килограми в повече, подпухналост под очите, бръчици. Усещането за умора ни навестява често-често и се сещаме, че „влизам в норма“ се отнася не само до теглото и обиколките, но и до енергията и жизнеността на организма.

Помогнете на тялото си да преодолее последиците от зимата

Почти половин година, прекарана в затворените, отоплявани помещения, с ниска или никаква физическа активност и с меню, богато на мазни и тестени храни, няма как да не остави своята следа върху организма. Тя съвсем не се изчерпва само с няколкото килограма в повече. Характеризира се с:

  • изчерпани или силно намалели резерви на витамини и минерали;
  • натрупване на вредности в тялото;
  • ниска енергия и бързо настъпване на умора;
  • отслабнала самозащита;
  • повехнала от сухия въздух кожа и коса с влошено здраве и т. н.

Затова преди да мислите за рестриктивни диети и ограничения на калории, се погрижете на подкрепите организма си в усилията му да се детоксикира  и да навакса недоимъците. Това ще му позволи да усвоява по-добре хранителните вещества, да активира производството на енергия, да приведе в норма основните си жизнени показатели и да укрепи основните си жизнени системи .

Започнете борбата с излишните килограми навреме

Ако рязко ограничите приеманите калории и сведете разнообразието в менюто си до минимум според изискванията на поредната диета, рискувате да задълбочите негативните последици от зимата и по-скоро да си навредите. Затова отложете рестрикциите за времето, след като подкрепите организма си в детоксикацията и попълните резервите от витамини и минерали, силно намалели в студените месеци.

Все пак – започнете своята възстановителна програма достатъчно рано, за да имате време до юни да се радвате на добра форма и жизненост. Няма да стигнете доникъде с гладуване – дори да свалите няколко килограма, те бързо ще се възстановят, приключите ли с диетата. По-добре потърсете специалист. Той ще ви предложи индивидуализирано меню с по-нисък калориен прием и физическо натоварване, което ще гори допълнителни калории. Подобна програма може да се прилага без рискове продължително време и води до трайни резултати.

Подсилете я с натурални продукти , които ще ви доставят важни хранителни вещества, ще подкрепят детоксикирането на тялото  и съпротивителните му сили, без да ви натоварват с нежелани калории.

Погрижете се за кожата и косата си

Сухият топъл въздух в стаите, влагата, мръсотията и вятърът, сухият студ навън, шапките и шаловете дават своя принос за повяхването на кожата и загубата на жизнеността и силата на косата. Сега е времето да почистите кожата на лицето дълбоко, като използвате маски с глина , активен въглен  или силициева почва . За тялото изберете подхранващи душ-гелове  и сапуни с натурални билкови масла .

За сухата, стресирана и увредена коса изберете детоксикиращи  и възстановяващи продукти .

Погрижете се в пролетните дни максимално добре за себе си и се възползвайте от продуктите, които подбираме за вас с много любов и отговорност!

Когато настъпи време за леки рокли и разголващи блузки, посрещнете го в добра форма и със самочувствие!

Прочетете още:
Дни за детокс – каква е ползата от тях и защо да ги правим

Пролетната умора – как да я преборим
Да свалим килограми

 

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top