„Пролетно събуждане” за тялото

През април, когато сърцaта на всички се наслаждават на пролетта и са в очакване на лятото...

През април, когато сърцaта на всички се наслаждават на пролетта и са в очакване на лятото, латвийският производител на био козметика MADARA, напомня за трите стъпки в грижа за красота на тяло, давайки съвети как да се преборим успешно с целулита и стриите.

Това е тестваната и внимателно разработена стратегия „Flower attack”, която се състои в три стъпки: Тонизиращ душ гел – разработен да подготви кожата, Антицелулитен крем – създаден за да стимулира лимфния дренаж и да разтваря мастните клетки и Стягащо масло – за по-ефективно усвояване и съхраняване на активните съставки в кожата. Всички продукти от антицелулитната серия, ще са с 20% по-ниски цени през месец април, специално за клиентите на дрогерии БИ ФИТ.

MADARA смята, че целулита, за разлика от сухата кожа и акнето, не е здравословен проблем. Това мнение е подкрепено и от научни изследвания. Марката MADARA винаги е била насочена към здравето и красотата на жените, затова и използа в производството си активни съставки от балтийски растения за създаване на най-ефективните продукти за борба с т. нар. синдром на „портокаловата кожа“. За доказване ефективността на природните и биологични продукти, е проведено проучване за борба с целулита, в което са взели участие жени на възраст от 21 до 56 години чрез провеждане на тестове на продуктите. Резултатите показват, че 83,4% от жените са имали значително намаляване на целулита, а 77.8% от тях са наблюдавали значително по-твърда кожа. Резултатите от това проучване потвърждават още веднъж, че естествените продукти могат да бъдат ефективни, когато активните съставки са умело подбрани и включени в козметичните продукти. Това може да се обясни с факта, че на клетъчно ниво, обменните процеси в растенията протичат по подобен начин, както в човешкия организъм. Биохимични реакции, които гарантират жизнените процеси в растенията, протичат с помощта на същите ензими, витамини и минерали, както и при човека. Също така процесът на образуване на свободни радикали в растенията, е същият като при хора – свободните радикали са вредни за клетъчна система и растенията се борят с тях като използват флавоноиди, витамини и други антиоксиданти. Когато активните вещества навлизат в човешкото тяло, те действат по същия начин, както при растенията. Човешката клетка получава добре балансиран източник на енергия, в който всички компоненти разчитат един на друг, като това води до положително взаимодействие и повишаване жизнеността на клетките на кожата. Поради това, в анти-целулитния крем, се използва екстракт от кафе, но не само кофеин (който е само една от съставките на кафето).

Друго предимство на продуктите, съдържащи естествени съставки е, че те се препоръчват за употреба по време на бременност и кърмене, дори и проблемът със стрии или „портокалова кожа“ да не е на лице все още. Антицелулитният крем ще направи кожата Ви по-гъвкава, ще укрепи кръвоносните съдове и улесни лимфния поток от краката. Препоръчително е да се започне с използване на Стягащо масло още в първите седмици на бременността, за да направи кожата Ви по-гъвкава, с цел да се предотврати появата на стрии на по-късен етап от бремеността. Маслото може да се нанася по цялото тяло, като специално внимание трябва да се обръща на областите, които са податливи на поява на стрии – ханша, бедрата, корема и гърдите. Също така, екстрактът от кафе е безопасен за прилагане върху кожата, защото той действа на местно ниво – като стимулира клетките на кожата и микроциркулацията й.

Всички растения, които се съдържат в продуктите MADARA са специално подбрани и така комбинирани, че изпълнят определена цел. Продуктите от  серията „Flower attack“ в три стъпки, съдържат балтийски хвощ, глог, морски водорасли, кофеин, пшеничен зародиш, невен,  лайка и витамин Е – едни от най-добрите компоненти за борба с целулита. Въпреки това, в допълнение към активните вещества, които растенията са в състояние да ни осигурят, е важно да приемаме в достатъчно количество витамини А, Е и С, чрез консумация на портокали, лимони, домати, спанак, броколи, семена, ядки и др ; необходимо е да се приемат и 1,5 – 2 литра течности на ден. Всичко това е допълнителен ценен инструмент за осигуряване на гъвкавост и достатъчно овлажняване на кожата.

По време на паузите в използването на серия „Flower attack“, препоръчваме да използвате MADARA Моделиращ крем, който укрепва и оформя кожата, както и стимулира образуването на колаген и еластични влакна.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top