Продукти за след слънце

- каква е тяхната роля и защо са ви необходими?

Едва ли има човек, който да не е чул, прочел, видял, че преди да се изложи на директно слънце, задължително трябва да се намаже с качествен слънцезащитен продукт с висока защита от UVA и UVB. Но даже когато много съвестно се отнасяте към предпазването от опасните слънчеви лъчи, продължителното препичане на плажа е екстремно преживяване за кожата. Дори и видимо да не се зачерви, тя е стресирана, дехидратирана, понякога сериозно раздразнена. Натрупването на тези ефекти в продължение на дни наред влошава нейното състояние води до ускорено състаряване.
Специализираните формули за след слънце
Те са създадени, за да помогнат на кожата ви да преодолее по-леко последиците от контакта със слънчевите лъчи. Имат няколко основни функции:

  • охлаждат, успокояват раздразненията и детоксикират
  • хидратират в дълбочина и подхранват
  • укрепват хидролипидния филм и подкрепят защитните му свойства
  • стимулират нейното обновяването и възстановяването, предпазват от формирането на пигментни петна и намаляват вероятността за ускорено състаряване
  • омекотяват я, връщат еластичността, жизнеността и блясъка
  • някои от тях имат съставки за насърчаване на загара и/или бронзиращи вещества.

after_sun1
Обърнете внимание – свойствата на кремовете, млеката, флуидите, лосионите и спрейовете за след слънце няма да ви помогнат при изгаряния, нито могат да заместят тези с фотозащитен филтър. Те действат като част от системната грижа за здравето на кожата. Затова често се предлагат като комплекти. Препоръчително е да използвате слънцезащитни продукти и продукти за след слънце на един и същ производител и от една и съща серия. Съставките в тях се допълват и осигуряват максимален резултат в защитата и поддържането на кожата.
Какви съставки да търсите във формулите за след слънце
Класните продукти често съдържат хиалуронова киселина. Много добро е действието на натуралните масла – от кълнове на Овес Rhealba, от ший, царевичен зародиш, камелия, анато, кокос, бурити. Влага се още екстракт от алое вера, от сърцевина на бамбук, кактусов екстракт и др.
Предпочитайте натурални съставки и избягвайте силикони, минерални масла, изкуствени оцветители, PEG (полиетилен гликол) и парабени.
През цялата година полагате постоянни грижи за здравето и добрия външен вид на кожата си. За няколко дни на морския бряг или на плажа можете да компрометирате всичките си усилия и да нанесете щети, които, за да преодолеете, ще ви струва още много усилия, време, скъпи процедури и козметика.
Не го допускайте! Просто добавете към фотозащитния продукт и такъв за нанасяне след излагане на слънце.
 
 
 
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top