Предимствата на БИО храните

- вижте кои са те

Предимствата на био храните са доказвани многократно. Според последно проучване, при което са изследвани хиляди био храни е доказано, че те са много по-хранителни и полезни от обикновените храни, като освен това удължават живота на хората и предотвратяват множество заболявани.

Повече хранителни вещества

Европейският Съюз финансира проучване, според което органичните плодове и зеленчуци са с до 50% повече антиоксиданти, в сравнение с обикновените плодове, като освен това значително намаляват и риска от рак и сърдечни заболявания. Те също така имат по-високо съдържание на витамини и минерали като цинк и желязо.

Според други скорошни проучвания, органичните био храни по-добри при борба срещу рака. Тя подобрява имунната ни система, като помага за по-добрия сън и е много по-малко вероятно да напълнеете от подобни храни.

По-добър вкус

Вкусът на органични плодове и зеленчуци е често превъзхожда всички обикновени, които се продават по големите супермаркети в България. Именно затова всички изискани ресторанти използват само органични продукти в менюто си. В днешно време почти всички плодове и зеленчуци са с манипулиран ген, който ги кара да порастват много по-големи и да се запазват много по-дълго време, тъй като понякога се налага да пропътуват хиляди километри. Чист пример са ранните ягоди по супермаркетите, които изглеждат прекрасно, но нямат почти никакъв вкус. За сметка на това, вкусът на пресните био плодове и зеленчуци е неустоим! Ако искате да разгледате актуални промоции и каталози на магазини за БИО храни, посетете Broshura.bg, най-големият сайт за каталози и брошури в България.

bio-food

Безопасна за бебета и деца

Както знаете децата и най-вече бебетата са много уязвими на некачествена храна. Именно затова едно от най-големите предимства на био храните, е че те са напълно безопастни за бебета и деца. Всяко бебе се ражда с 200 токсини и канцерогени в тялото си, като до втората си година, нивата им достигат смъртоносната граница, която не бива да се превишава. Ако децата се хранят с био храни, количеството на канцерогените до втората година ще е с 1/6 по-малко, за разлика от деца, хранени с обикновени храни. Ето защо здравословната био храна е толкова важна за нашите бебета и малки деца.

Облъчването?

Няма как поне веднъж да не сте се питали, защо био плодовете и зеленчуците се развалят много по-бързо, в сравнение с „нормалните от супермаркетите“. Причината за това, е че нормалните храни са облъчени, тъй като облъчването убива бактериите и удължава живота на храната. В същия момент, обаче, облъчването променя молекулната структура и жизнената енергия на храната.

Тайните на ГМО

Във всички био магазини не се продават генетично модифицирани храни(ГМ). Доказано, е че  ГМО храните причиняват алергии и отслабят имунната ни система. Вредите от ГМО храните не са тайна за всеки, но бързо-увеличаващото се население на света налага използването на подобни храни, за да се справи със световния глад.

Опазване на околната среда

Био храните, освен че са полезни за хората, са полезни и за природата. Конвенционалните методи за отглеждане ерозират почвата като използват опасни пестициди, които могат да увредят почвата за векове наред. Въпреки, че голяма част от вредните за човека и природата пестициди са забранени, някои от тях се срещат в почти всички хора, животни и води.

При отглеждането на био храни не се използват никакви пестициди, което спомага за опазване на околната среда.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top