Превенция при пролетни алергии

- решения

Пролетните алергии вече атакуват. Може би го усещате по зачервения си нос, сълзящите очи, сърбежа. Вашият лекар или хомеопат вероятно ви е предписал подходящите лекарства, но ви предлагаме още няколко идеи за борба с алергията. Нали целта е да се чувствате добре, изпробвайте ги.

Дръжте прозорците затворени през нощта. Така в стаята няма да влизат полени и прах.

Изкушението да пуснете хубавото време вътре жилището или офиса е голямо, но е по-добре да не отваряте често прозорците и през деня. Препоръчително е да използвате пречиствател за въздух или да пускате климатика, за да изсушава въздуха и да го поддържа хладен и чист.

Пролетни алергииДосещате се какво ще ви посъветваме за прозорците на колата – не ги отваряйте.

Нямате пералня със сушилня? По-добре прострете дрехите и спалното бельо да съхнат вътре в стаята. Ако ги оставите да се сушат навън по тях ще полепнат значително количество прах и полени. Представете си какво ще стане, когато си легнете в „чистите” чаршафи или облечете любимата си блуза.

В най-пиковото за алергията ви време вземете няколко дни отпуска и заминете за морето. Така или иначе с размътена от сърбеж и кихане глава няма да свършите кой знае колко работа. Морският въздух ще ви облекчи и ще ви накара да се почувствате добре.

Следете прогнозата за времето и доколкото ви е възможно, избягвайте да излизате в сухите, горещи, ветровити дни – тогава полените и праха определено са повече. Вярно, че не е особено приятно да сте навън, когато вали, но по-добре е да се намокрите, отколкото да се чудите кое да изтриете първо – носа или очите си.

Непременно взимайте душ след като се приберете в къщи. Така ще се отървете от праха и полените.

Пийте редовно лекарствата, които са ви предписани.

Това е, което можете да направите, за да не позволите на алергията да ви победи. Съветите са простички, не предизвикват особено неудобство и не изискват да полагате кой знае какви специални усилия. Прилагайте ги, за да се насладите по-пълно на пролетта.

Прочетете още:

Пролетни алергии

Алергия към козметични продукти 
Алергична реакция към бебешки храни

Виж също:
Лекарства и хомеопатия при алергии 
 
 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top