Превантивна хомеопатия против настинки и грип

- предпазете се от грипа
Превантивна хомеопатия против настинки и грип

Помните ли как миналата година се заричахте, че следващия сезон ще вземете мерки отрано и няма да кихате и кашляте с месеци? Е, ако искате да изпълните заканите си и да вземете превантивни мерки против настинка и грип, сега е моментът. Приемът на хомеопатични продукти е ефективна стъпка във вярната посока. Вижте кои можете да ползвате.

Осцилококцинум/Oscillococcinum

Основната му съставка е екстракт от черен дроб на гъска. Използва се и като превенция и при първи симптоми на настинка и грип. В първия случай трябва да приемате една опаковка седмично (на всеки 12 часа) в период, в който рискът от зараза е повишен.

„Осцилококцинум“ не ви прави сънливи, нито има стимулиращ ефект. Не пречи на нормалното ви ежедневие и е подходящ и за деца, и за възрастни.

Коризалия
В състава на този хомеопатичен продукт влизат: кромид лук, беладона, жълт жасмин и американска чемерика.

Гелсемиум/Gelsemium
Усетите ли сухота в гърлото, болка в мускулите и студени тръпки, знайте, че настинката приближава и е добре да вземете „Гелсемиум“.

Инфлуцид/Influenzinum

Разработва се на базата на противогрипните ваксини на Световната здравна организация. Затова се актулизира преди всеки сезон. Той стимулира имунната система и е препоръчително да се взима веднъж дневно в рамките на месец.

Към превантивните мерки може да включите и хомеопатични лекарства, които имат бърз ефект при начални симптоми на настинка и грип. Освен, че можете да използвате горните две, но в друга дозировка, можете да приемате и:

 influcid

Ферум Фосфорикум/Ferrum Phosphoricum

Всъщност това е Шуслерова сол 3. Ползвайте я като превантивна мярка за случаите, в които се чувствате неразположени, но нямате ясно изразени симптоми на настинка и грип.

Комбинирайте тези хомеопатични средства със здравословно хранене, достатъчно сън и прием на много течности и ще сте здрави през есента и зимата.

Прочетете още:
Шуслерова сол 3
Предпазване от грип чрез хомеопатия

Как да се справим с грипа в домашни условия

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top