По-добър сън за вашето бебе по време на пътуване

- съвети

Празниците, отпуските и вълнуващите пътувания предстоят. Не се отказвайте от приключения и събирания с близки и приятели, само защото имате бебе или малко дете и се страхувате да не разстроите режима му. Колкото по-рано започнете да пътувате заедно с него, толкова по-бързо ще свикне то и ще се чувства добре, където и да го заведете. Разбира се, препоръчваме ви да приложите някои трикове, за да заспива по-лесно и да не е кисело и раздразнително.

Съобразете пътуването си с режима за сън на вашето малко съкровище. Не е задължително, но е препоръчително. За всички ви ще е по-приятно да пътувате, ако детето ви се е наспало скоро и преди да му се доспи отново. То ще е усмихнато и любопитно към света наоколо, а вие ще сте по-спокойни.

Вземете с вас неговите завивки, чаршафи и любима играчка. Колкото по-близка е обстановката до тази, в която дете заспива постоянно, толкова по-бързо ще го приспите.

Помогнете си с подходяща звукова среда. Запишете на едно CD релаксираща музика или горски птички и го пускайте на детето си преди и по време на сън, поне седмица преди да тръгнете на път, а след това и по време на пътуването.

Добавете към спалното бельо нещо, което мирише на вас. Дремнете на калъфката или завивката на вашето бебе. После, когато трябва да спи в нова, непозната за него среда, то ще усеща мириса ви и това ще го успокоява.

 Сън

Погрижете се предварително за детето ви да има подходящо легло там, където отивате. Повечето хотели предлагат детски креватчета и кошарки, резервирайте една предварително, за да сте спокойни. Никой от вас няма да се чувства добре, ако трябва да спите двама възрастни и едно бебе заедно не в собственото ви легло.

Не се паникьосвайте, ако не можете да спазвате обичайния режим за сън на детето. Все пак сте на пътешествие. Оставете малчото да спи, когато му се спи. Щом се върнете у дома, ще успеете да възстановите обичайния режим за 3 – 4 дни.

Щастливото дете има щастливи родители. Затова не се лишавайте от удоволствията на почивката, пътуването и събиранията с приятели. Просто се погрижете за новия член на групата на пътешествениците.

Прочетете още:

Режим на хранене на децата по празниците

Захранване с ягоди
Алергична реакция към бебешки храни

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top