По-високо либидо

и потентност при мъжете

Съществуват множество причини за понижена сексуална активност. Освен възрастта, има и достатъчно други фактори, над които имаме пълен контрол. В тази статия ще разгледаме някои от най-успешните начини да повишим либидото и потентността при мъжете.

Хранене

Храненето е от огромно значение за правилната сексуална функция. Неправилното хранене може да окаже негативно влияние на цялото тяло и преждевременно да ни лиши от много удоволствия. Чрез балансирано и натурално хранене можем като на магия отново да се почувстваме млади и жизнени. Но с кои храни можем най-бързо да повишим либидото и потентността?

Афродизиаците са най-добрата храна за повишаване на сексуална активност. Част от тях имат доказан ефект, а други просто популярно се смята, че имат такъв. Бананите, ягодите, смокините и авокадото са сред най-подходящите плодове за тази цел. Те също съдържат и ключови витамини и минерали. Шоколадът пък е от най-приятните начини да подобрим сексуалната активност и да се насладим на живота.

Алкохолът в умерено количество също може да има добър ефект. Но когато се прекалява с него, това води до противоположното. Една чаша вино е напълно достатъчна за да подобри настроението и да повиши успеваемостта ни.

Освен афродизиаците, има и още няколко природни продукта, които са подходящи за повишаване на потентността и са подкрепени от проучвания. Това са билките бабини зъби и ашваганда (индийски женшен), както и обикновеният сминдух. Те имат впечатляващи ефекти върху либидото и повишават потентността при мъжете още след първите седмици.

Движение

Както знаете, за здравето на тялото ни е ключово освен храненето, и движението. Активният начин на живот играе особено голяма роля и при потентността. Когато тренираме, тялото ни отделя по-голямо количество тестостерон, който подобрява сексуалната ни функция. Ако тренираме редовно, това химически подобрява и настроението ни, което играе важна роля за либидото. Цялостното здраве на тялото ни също ще се подобри ако имаме активни навици. Не е необходимо това да бъде фитнес, спорта, тичането или дори честите разходки също могат да ни помогнат.

Хранителни добавки

За да максимализираме ефекта от правилното храненето и спортуване, трябва да осигурим подходящия баланс на витамини и минерали за организма ни. Конкретно за либидото и потентността, играят важна роля цинкът, както и витамините C и D. Добрият баланс на тези елементи понижава риска от импотентност и повишава нивата на тестостерон. Ако не успяваме да си доставим достатъчно от тях чрез храненето, може да се възползваме от хранителни добавки.

Съществуват и хранителни добавки, като D-Аспарагиновата киселина, които са директно насочени към повишаване на мъжката потентност. Проучвания са открили, че три грама на ден в продължение на 2 седмици от този продукт повишават нивата на тестостерон със средно 42%.

Навици

Някои от другите ключови фактори, които може да са отговорни за понижената сексуална активност при мъжете са нездравословните навици. Някои от тях пренебрегваме като нищожни, а с други просто сме свикнали. Във всеки случай, те може да са главни виновници в тези и други проблеми с нашето здраве. Един от тях е стресът. Проучвания свързват високия стрес с по-ниско сексуално желание. Лесно е на думи да кажем, “намали стреса в живота си”, но това не винаги е така просто. Все пак, той е източник на много здравословни проблеми и следва да се замислим дали не си заслужава да намерим начини да го понижим.

Освен на ментално ниво чрез медитация, ние можем да понижим стреса и да повишим сексуалната си активност и чрез достатъчно сън. Дори и да не ни изглежда свързано, сънят несъмнено е ключа и елементарното решение на много от проблемите ни ако в момента го пренебрегваме. Вероятно свикнали да се справяме и с 5-6 часа сън в напрегнатото ежедневие, ние несъмнено ще забележем разликата ако се постараем да спим достатъчно (8 часа).

Прочетете още:
Легендите за мъжкото желание и можене
10 храни подсилващи здравето на мъжа
Мъжете – колко е силен, силният пол

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top