Почистването на дома 

с безопасни препарати

Така нареченото „пролетно почистване“ все повече звучи остаряло – особено ако не живеете в къща, а в апартамент. Та кой чака да дойде пролетта, за да почисти дома си! И все пак в мрачните студени дни нито настроението, нито температурите ви позволяват да се развихрите и да стигнете до всяко кътче – под диваните, зад едрокорпусните мебели и зад шкафовете. Но пролетта дойде! Дните стават все по-светли и по-дълги. Запретвайте ръкави!

Планирайте почистването внимателно

Всяко почистване е съпроводено с разхвърляне, разбутване и хаос. За да го направите с минимум нарушаване на реда и неудобства за всички вкъщи, планирайте внимателно всяко действие. Дори да не е много голям домът ви, предвидете поне три дни за работа. Така всичко ще бъде свършено добре, без да се преуморявате и да изпадате в нервни кризи.

Започнете с преподреждането на гардеробите и шкафовете. Процедурата е в три стъпки – изваждате, забърсвате и връщате. Отделете дрехите, които вече не носите, приберете най-дебелите и извадете най-отпред по-леки. Огледайте сроковете на годност на пакетираните храни и подправките, козметиката и медикаментите в домашната аптечка и изхвърлете всичко, чийто срок е изтекъл. Отбележете кои запаси са изчерпани и трябва да се попълнят.

Продължете почистването с прозорците и вратите. Премислете предварително какво ви е необходимо – почистващи продукти , микрофибърни кърпи и мокри почистващи кърпички, евентуално стълба. Когато прозорците са много големи, трудно се отварят и затварят и се налага да стъпвате на външния  перваз, може би е по-добре да повикате почистваща фирма. Ако остане време, заемете се с плочките и плотовете в кухнята.

Остават ви още банята и подовете. Разбира се, при по-голям дом за почистването ще ви е необходимо повече време или помощ.

Почистващите препарати са от особена важност

Пазарът предлага потискащо необхватно разнообразие от така наречените продукти на битовата химия. Вече съществуват препарати буквално за всеки материал и всяка функция в домакинството. Рекламите им формират у вас чувство за вина, ако не ги ползвате, защото видите ли – няма друг начин да държите дома си чист и безопасен. Шкафът под мивката не стига да ги съберете. Съставките им са агресивни за всичко живо и рано или късно – по въздуха, с водата или хранителните продукти се връщат в дома ви.

Ние също ви предлагаме почистващи препарати. Подбираме ги според екологичните им характеристики –

Опасявате се, дали ще чистят, след като в тях липсват агресивни химикали? Можете да сте сигурни – препаратите за почистване в колекцията ни  са не само щадящи за хората и природата, но и много ефективни. Достатъчно е да ги пробвате веднъж за почистването на дома си. После няма да искате нищо друго. Те са сигурен начин да си спестите заразяването на атмосферата вкъщи със съединения, за част от които е установено, че и минималните им натрупвания в организма не водят до нищо добро.

Ароматизиране и освежаване

Не е достатъчно домът да е току-що почистен. Добре е също въздухът в него да е свеж и да се усеща лек, приятен аромат. Можете да използвате различни средства за ароматизиране. Ние ви предлагаме:

  • дифузери за етерични масла;
  • арома лампи;
  • дифузери с пръчици и ароматни пръчици за горене;
  • ароматни свещи;
  • торбички с изсушени билки и т. н.

Изберете аромата според предпочитанията си.

Спорна работа и много радост в чистия ви и подреден дом!

Прочетете още:
„Био препарати за почистване – какво е това“
„Био перилни препарати – нещо повече за тях“

 

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top