Не обичате да подавате ръка...

Не обичате да подавате ръка за поздрав, защото дланите ви почти винаги са потни и това ще остави отсрещната страна с доста неприятно впечатление за вас. Чува ли сте или сте чели, че хората с потни длани са неуверени и емоционално нестабилни. Това ви подтиска и дори ви се струва, че се изпотявате още повече. Вместо да карате другите да си мислят, че сте невъзпитани и да се притеснявате излишно, направете нещо за себе си. Разберете откъде идва проблема с изпотяването и го решете.

Медицинският термин за потни ръце е „палмарна хиперхидроза”. Тя може да е индикация за проблем със здравето или за твърде много стрес в ежедневието ви. Затова се посъветвайте с лекар.

В случай, че решите да се борите локално с проблема, можете да използвате препарати с алуминиев хлорид или гелове за редуциране на прекомерното изпотяване. Те се продават в аптеките и дрогериите. Разработени са от дерматолози и обикновено съдържат салицилова киселина и алуминиев хлорид.

Някои хора използват пудра на прах, но това е по-скоро временно решение на въпроса. Използвайте го преди важна среща, за да се чувствате спокойни, но не залагайте особено много на него.

При някои случаи на палмарна хиперхидроза се прилага и перорално лечение, но то задължително трябва да бъде изписано от лекар. Не се самолекувайте.

Йонофорезата е друг все по-често използван метод за борба с изпотяването на дланите. Процедурите се правят в почти всички салони за красота. Натопявате ръцете си в съд с вода и слаб електрически ток (много нисък волтаж) преминава през водата. Необходими са между 5 и 10 процедури и ефектът продължава около 3 седмици. Затова ако се чувствате добре, може би е добре да помислите за закупуване на комплект за домашна йонофореза.

След консултацията с лекар, ако се окаже, че просто стресът ви идва в повече, вместо да пиете хапчете и да се мажете с гелове, заложете на по-спокойния и здравословен начин на живот.

Какво имаме предвид? Променете режима си на хранене, добавете нови продукти в менюто си. Спортувайте. Пийте повече течности. И се усмихвайте минимум 20 пъти на ден.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top