Полезната паста

Обичате ли паста?

Обичате ли паста? А знаете ли, че различните видове био спагети и кори за лазаня всъщност са полезни за здравето? Похапването на паста дава на организма ви енергия и му осигурява всичко основни хранителни вещества – фибри, витамини и минерали.

Био спагетите са богати на въглехидрати и фибри

Чаша пълнозърнести спагети ви осигурява 37 грама от необходимите общи въглехидрати. Нали помните, че въглехидратите са основен източник на енергия за тялото?

Освен тях в чашата с пълнозърнести спагети се съдържат и 6,3 грама фибри. Това е 17% от препоръчителния дневен прием за мъжете и 24% от същия за жените. Фибрите намаляват риска от затлъстяване и диабет, тип 2.

 Паста

Пълнозърнестата паста е богата на селен и манган

Една чаша пълнозърнеста паста осигурява около 2/3 от препоръчителния дневен прием на селен и 100% от препоръчителния дневен прием на манган. Тези минерали са важни за регулацията на метаболизма на щитовидната жлеза и на кръвната захар.

Фолиева киселина и каротеноиди

Фолиевата киселина е важна за развитието на червените кръвни клетки – поддържа бързия им растеж. Каротеноидите – основно лутеин и зеаксантин – са полезни за здравето на очите. И двете вещества се съдържат в пълнозърнестата био паста.

Приготвяйте паста с полезни съставки

Забравете за сметаната и кетчупа. Експериментирайте с вкусовете и използвайте само здравословни продукти. Гответе със зехтин. Правете соса от истински домати, а не от преработено доматено пюре с Е-та. Добавяйте чушки, скариди, тиквички. Не пестете подправките – копър, босилек, черен пипер. Не забравяйте лука и чесъна. Те са особено полезни за здравето ви. Не пропускайте маслините.

Паста

Най-вкусните видове паста са простички. Набляга се на качеството на самите продукти, не на количеството им. Разгледайте интересните видове паста, които предлагаме в нашия онлайн магазин. Те са истинско пиршество за небцето и са наистина полезни за здравето.

Прочетете още:

Как се прави овесено мляко

Био снакс
Спелта

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top