Подплънки за кърмачки

Вие и вашето бебе ...

Вие и вашето бебе сте си вече в къщи. Предварително сте се подготвили перфектно за този момент и на мъника нищо не му липсва. А сети ли ли сте се да си вземете подплънки за кърмене?

При всички кърмачки се случва от гърдите им да тече кърма в моментите, в които не кърмят. Появата на мокри петна по блузата, ако сте навън, ще ви накара да се почувствате некомфортно. Да не говорим за неприятното усещане от допира на и без това чувствителните зърна на гърдите ви към мокрия плат. Затова и ви препоръчваме да си вземете подплънки за кърмачки. Те се делят основно на два вида:

подплънки за кърма Подплънки за кърмачки за еднократна употреба

Те са антибактериални. Формата им е такава, че прилепват плътно към гърдата и не си личат под дрехите. На задната им страна има самозалепваща се лента, с която се закрепват. Не се разместват и с тях се чувствате сигурно и комфортно. Някои от марките са с по-висока абсорбираща способност, така че коя е най-подходяща за вас зависи от това колко често и какво количество кърма изтича.

Някои дами се оплакват, че от еднократните подплънки за кърмене им остават власинки по зърната. Ако и вие имате същия проблем, изпробвайте друга марка. Така ще намерите продуктът, който ви пасва най-много.

Основно предимство на подплънките за кърмачки за еднократна употреба са, че ви пестят време. Ползвате, изхвърляте, взимате нови. Не се занимавате с пране и сушене. Именно в това, че са за еднократно ползване обаче, е и основният им недостатък. Всеки път трябва да купувате нови.

Подплънки за кърмачки за многократна употреба

Препоръчително е да са памучни, за да не запарват кожата и да й позволяват да диша. Добре е да ги оглеждате предварително за ръбчета и шевове – да не би някое да попадне върху зърната на гърдите ви и да ги дразни. Те и без това са силно чувствителни, а и вероятно ви болят.

Можете да перете, сушите и ползвате многократно подплънките, което намалява разходите ви значително. Проблемът е, че това отнема време. А вече знаете, че когато имате бебе, всяка минута на отдих и покой е много важна.

Какво все пак да изберете? При някои дами изтичането на кърма спира след първите няколко месеца. При други продължава около година или малко повече. Може би е по-добре да се съобразите с продължителността на този период при вас. Изпробвайте подплънки на една-две марки. Потърсете и отзиви за различните продукти от този тип в Интернет. Сигурни сме, че ще откриете най-практичния и удобен за вас вариант.

Прочетете още:
5 неща за кърменето, които не знаете 
Готови ли сте за идването на бебето 
Пелени – за еднократна или многократна употреба 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top