Подкожни косъмчета

Ако в момента имате подкожни косъмчета, можете да ги наложите с прополис или...

Подкожни косъмчета – няма жена, която да не се е сблъсквала с проблема. Когато косъмчетата не могат да пробият кожата, те започват да растат навътре. Мястото около тях се зачервява, а понякога и потъмнява. Най-честата причина за появата им са бръсненето, епилацията и носенето на твърде стегнати дрехи.

Според опитните козметички колко често ще се появяват подкожни косъмчета по краката и слабините ви зависи до голяма степен от типа кожа. Някои жени смятат,  че качествените епилатори, които изтръгват косъмчетата заедно с корена, решават проблема. Практиката обаче показва, че за повечето дами това не е достатъчно. Ако се епилирате от дълго време, косъмчетата изтъняват все повече и трудно пробиват кожата, когато поникват.

Какво да правите, за да сведете до минимум появата им? Редувайте епилация, кола маска и бръснене или само епилация и бръснене. Вземете си ексфолиант с по-едри частици. Пилинг два пъти седмично ще е достатъчен, за да отстраните мъртвите клетки от кожата на краката и да улесните показването на косъмчетата на повърхността. Ако нямате ексфолиант, а искате да се епилирате след баня, използвайте утайка от кафе от кафемашината или кафеварката. Нямате? Кестенови трици или търкане с груба кърпа също ще свърши работа.

На пазара вече се предлагат и няколко различни марки крем за след епилация и против появата на подкожни косъмчета. Дали този, който сте купила, ще ви помогне зависи от кожата ви. Затова пробвайте. Ако няма ефект, по-добре заменете тези мазила с бебешко олио.

Излизате от банята. Подсушавате краката си. Епилирате се. Известно време след това е добре да не се мокрите, защото кожата се дразни. Само се намажете с бебешко олио.

Ако в момента имате подкожни косъмчета, можете да ги наложите с прополис или да ги намажете с много мазен крем, така че кожата да омекне. Другият вариант е да ги издърпате с пинсета. Проблемът в този случай е, че остават ранички, а по-късно и белези. Затова, ако сте решила по този начин да се справите с тях, непременно използвайте пинсети с остър връх, предварително дезинфекцирани със спирт. След като извадите по този начин всички косъмчета, спрете за известно време с епилацията. Ходете на кола маска или се бръснете. Ексфолирайте краката си редовно и ги мажете с мазен крем. Изчакайте да се възстановят напълно преди да включите епилатора отново.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top