Подготовка на кожата за лятото

- как
Подготовка на кожата за лятото

Слънчевите лъчи, жегата, солената вода, вятърът и многобройните партита на се отразяват добре на кожата ви. Затова ви препоръчваме, доколкото е възможно, да я подготвите за летните дни.

Сменете кремовете, които ползвате през зимата, с по-леки

Тежките кремове са отлични за студените дни, но ще ви създадат много главоболия в летните жеги. Те запушват порите и кожата започва да се омазнява чувствително. Затова е по-добре да смените кремовете си за лице и тяло с по-леки и дълбоко хидратиращи продукти.

Търкайте с по-грубо кесе или четка, на сухо, цялото си тяло всеки ден

Това е най-добрият начин да стимулирате кръвообращението си. В резултат кожата ви ще получи повече хранителни вещества. Масажът на сухо, съчетан с пиенето на големи количества вода и със спортна дейност, до голяма степен ви помага да се преборите с целулита. В този случай можете да прибавите и лосион или крем против целулит, но отново без да се мокрите.

Разбира се, не търкайте твърде усърдно, за да не разраните кожата си. И използвайте четка за тяло с естествен косъм.

Ексфолирайте тялото си веднъж седмично

Вземете си подходящ ексфолиант и веднъж седмично, след като влезете в банята, почиствайте мъртвата кожа от цялото си тяло.

Използвайте слънцезащитен крем

Правете го още от първите дни, в които започнете да се излагате на слънце. Не чакайте да стигнете до плажа, мажете се със слънцезащитен крем, докато си седите на пейка в градския парк. След като се приберете, нанасяйте върху лицето си и успокояващ гел за след слънце. Той действа освежаващо – охлажда и хидратира кожата.

Подготовка на кожата за лятото

Ориентирайте се към натурална  и органична козметика

Синтетичните съставки могат да предизвикат най-различни кожни проблеми. Изкуствените аромати, в комбинация със слънчева светлина, могат да предизвикат пигментация на кожата. Алкохолът пък я изсушава. Представете си какъв е ефектът, когато ползвате крем със съдържание на алкохол в комбинация с изсушаващото действие на вятъра, морската вода и слънцето. Парабените пък често предизвикват обриви.

Полагайте редовни грижи за вашата кожа. Те не отнемат много време, а кожата ви запазва своята свежест и гладкост и през летния сезон.

Прочетете още:
Етикетът на плажното масло
7 съвета за свежа и здрава кожа през лятото
Съвети за грима през лятото

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top