Подготвка на кожата за лятото

Готови ли сте за лятото?

Повече плодове и зеленчуци, повече течности, физически упражнения и усмивки – всичко това е много важно, но все пак недостатъчно, за да подготвите кожата си за лятото.

Помислете само – цяла зима сте носили пуловери, панталони, чорапи, обувки – кожата ви е изнежена и бяла. Трябва й време, за да свикне да диша без дрехи и да понася слънчевите лъчи. Затова не чакайте разгара на лятото, за да й угаждате, започнете още от днес.

Използвайте слънцезащитен крем. Още днес си вземете един с фактор 16. Мажете се преди да излезете за работа и задължително преди да тръгнете на разходка в събота и неделя. Ползвайте го дори, когато е облачно, ако знаете, че няма да сте цял ден в офиса. В началото на юни, макар че още няма да сте тръгнали към морето, си вземете слънцезащитен крем с фактор 30.

 

Така няма риск да изгорите или да се сдобиете с неравномерен тен, а кожата ви плавно ще премине на летен режим.

Не забравяйте да мажете ушите си. Според изследванията те изгарят първи, защото хората просто не им обръщат внимание навреме. Не пренебрегвайте и пръстите на краката си, когато започнете да носите сандали.

 

Ексофлирайте кожата си редовно. Помогнете й да „отхвърли” зимния слой и да започне да диша по-леко. Разбира се, помнете, че тя е най-уязвима именно след ексфолиране и е необходимо да я хидратирате отново. Сухата кожа е много по-податлива на увреждания. Най-добре е да си потърсите подходяща комбинация от хидратиращ и слънцезащитен крем и използването им да ви стане неотменен навик.

 

Много дами използват балсам за устни само през зимата, за да ги защитят от студа и вятъра. Ако и вие сте от тях, коригирайте се. Кожата на устните е много тънка и затова изгаря лесно. Напукване, лющене, херпеси – всичко това може да бъде избегнато много лесно с подходящ балсам за устни с UV защита, който ползвате редовно.

 

Необходимо е да отделите съвсем малко време, за да се почувствате наистина добре в лятната си кожа. Действайте.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top