Подаръците

– извор на противоречиви чувства
Подаръците

Подаряването има две страни – някой подарява и някой получава. Подразбира се, че трябва да носи радост и вълнение и на подаряващия, и на дарувания. Когато това се случи, моментът се помни дълго – понякога цял живот.

Подаряваме за рождени и именни дни, за Коледа, за сватби и юбилеи, с повод и без повод. Трудно е да уцелим всеки път, но колкото по-близък до сърцето и ума ни е този, когото ще даруваме, толкова по-вероятно е да изберем (изработим) добър подарък.

Кой подарък е добър?

Този, който ще запали пламъчетата на задоволството и радостта, когато опаковката падне. Той поне в известна степен трябва да съответства на манталитета, вкусовете и интересите на получателя или поне да кореспондира с моментните му потребности и желания. Това, което ще зарадва един, ще е ненужна, досадна вещ за друг.

Ще рече – не подарявайте книга на някой, който е чел последно в училище, нито скъп парфюм на дама, която не обича силните аромати.

Изненадващ или желан подарък

Ако ще дарявате близък и не сте наясно какво ще го зарадва – попитайте го. Със сигурност има нещо, което иска. Ама нямало да е изненада? Изненадата не винаги е нещо добро, но радостните искри в очите определено са знак, че сте успели.

Подаръкът може да е тегоба и разочарование. Избирането му може да е мъка, когато не познавате получателя, нямате представа какво харесва, какво го вълнува, какво иска. Може би в този случай е оправдан изборът на подаръчен ваучер. Ваучерите се предлагат от много магазини и дават възможност на получателя сам да избере желаното. Това е много по-добър вариант, вместо вие да купите нещо, за да отметнете задължението, а той на другия ден да го преподари или да го хвърли в кашона, в който събира ненужни вещи.

Ангажиращият подарък

Не обичате да се чувствате длъжник? Едва ли някой обича. Прекалено скъпият дар прави точно това – кара получилия го да се чувства неловко, особено ако няма възможност да отговори подобаващо. Дори не става дума дали дарът е смислен, дали е полезен, дали е желан или е само демонстрация на възможности от страна на даряващия.

Когато избирате подарък, отчитайте и цената му. За вас тя може да е съвсем приемлива, но дали ще е така и за другия?

Да подарите ли на всяка цена?

Особено трудни за осигуряване на подходящи подаръци са коледните празници, защото изглежда някак неприлично да не подготвите по нещо за всеки – за близки, приятели, за тези, с които ще празнувате. Да не говорим за ситуацията, в която ще получите, а няма да сте готови да отвърнете.

Вземете инициативата и се опитайте да регламентирате процеса – предложете да няма подаръци, или пък да размените по нещо дребно – картичка, лакомство, бутилка вино.

Подаръците

Подаръкът винаги е личен

Има множество съвети, как да го изберете:

  • „Не купувайте дрехи!“ Но ако подарите кокетна рокличка на малка суетна госпожица, повярвайте, ще сте уцелили право в целта.
  • „Не купувайте домашни потреби!“ Но ако готвенето ми е хоби, ще оценя високо практично кухненско приспособление, получено като дар.
  • „Подаръкът трябва да е личен!“ Това вероятно е единственото общовалидно правило. Той винаги трябва да е персонализиран! Винаги трябва да е свързан с мен конкретно, ако ще е за мен, или с точно с вас, ако ще е за вас!

В дрогерии Be Fit ви предлагаме подаръци и подаръчни комплекти, които ще направят избора ви по-лесен и по-бърз! Красиви дифузери от дърво и стъкло за ароматни масла, козметични комплекти с допълващи се продукти на Lierac и Avene , на Nuxe Men и Yves rocher, несесери за бръснене, детска козметика  и детски електрически четки за зъби  са на ваше разположение на изгодни цени! Заповядайте!

Весели празници!

Прочетете още:
Подаръците – как да ги изберете по-лесно
Какво съдържа идеалният козметичен сет за мъже?
Кога козметиката е добър подарък?

 

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top