Подарък за бебе!?

Имате вече няколко приятелки, които са майки...

Имате вече няколко приятелки, които са майки и освен за тях, ще трябва да изберете подарък и за малките сладурковци. Това уж не изглежда трудна задача – дрешка или играчка и сте готови, но като влезете в магазина ще разберете, че сте се озовали по средата на истинско приключение.

Ако избирате дрешки за бебе до 6 месеца, трябва да съобразите няколко неща:

  • Някои дрехи са с номера, но повечето се определят според възрастта и височината на бебето.  Най-добре е да се консултирате с продавачката относно размера.
  • Когато избирате дрешка, следете къде е закопчаването, какви са копчетата и каква е материята. Бодитата, например, е добре да са меки, от разтегателен плат, за да не ограничават движенията на бебето. Моделите с предно закопчаване са за предпочитане, защото с тях преобличането е по-лесно. Гащеризоните също е добре да са с предно или задно закопчаване, за да може да се обличат през главата. Ако бебето е на повече от 6 месеца, можете без притеснение да изберете гащеризон и с друго закопчаване. Най-добре е дрешките да са с копчета „тик-так”.

Решили сте да изберете играчка. Чудесно. Обикновено на самите опаковки е написано  за каква възраст са подходящи, но не разчитайте само на това. Специалистите педиатри и психолози съветват за бебета до 6 месеца, да избирате играчки в ярки цветове – жълто, червено, оранжево – които привличат вниманието и издават меки, нежни звуци. Добре е да не са много големи.

За бебоци на възраст от 6 месеца до годинка са подходящи играчки, които развиват координацията и издават звуци. Например дървени кубчета, активна гимнастика, книжки с големи, ярки картинки. Избягвайте всичко, което може да се разпадне на части, достатъчно малки, за да се пъхат в устата.

В случай, че искате и имате възможност да вземете по-голям подарък, подгответе се старателно – кенгуру, слинг, столче за хранене или за кола. Трябва да знаете как майката предпочита да носи детето, някои жени не използват слинг, защото им се струва не достатъчно надежден. Ако пък се очаква коледно бебе, можете да заложите на комплект шишета или лигавничета.

Добре премисленият и практичен подарък винаги ще бъде оценен от майката. Затова, особено ако не разбирате нищо от бебета и бебешки неща, избирайте внимателно, консултирайте се с продавачите, приятели, които имат деца, а защо не и със самите родители.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top