Какво готвихте през последните дни? Какво ще готвите утре? Искате ли да разнообразите малко есенното меню? Ние ще ви помогнем с лесна за приготвяне рецепта на следната вкусотия – печен карфиол с кестени.
Кестените са вкусни, ароматни, богати на желязо, фосфор, калций, цинк, калий, манган и магнезий. Те ви дават допълнително енергия, помагат ви да сте с добър тонус и в добро настроение, страхотно оръжие са срещу есенната депресия и стреса.
Карфиолът не е сред любимите храни на повечето хора, но ако се приготви добре е наистина вкусен. Освен това в него има много витамин С, витамин К и витамин В6, магнезий, фосфор, калий, манган, фибри. Полезен е за умствената дейност и храносмилането.
Пробвайте да сготвите кестени с карфиол, няма да съжалявате.
Ето я и рецептата.
Необходими продукти
1 голяма глава карфиол
10 кестена, сурови, обелени, едро нарязани
50 грама сладко къри на прах
200 грама масло
морска сол
Инструкции за приготвяне
Разделете карфиола на розички и ги разрежете наполовина по дължина. Изсипете кърито в плитка чиния и оваляйте всички розички в него.
Загрейте добре един дълбок тиган и изсипете маслото в него. Когато то се разтопи и започне да става на мехурчета, изсипете розичките вътре. Изчакайте да се карамелизират и махнете тигана от котлона.
Изсипете карамелизирания карфиол (много е вкусен!) в тава за печене и я покрийте с фолио. Загрейте фурната до 140 градуса и пъхнете тавата вътре за не повече от 15 минути.
Изсипете обелените, нарязани кестени в тигана и ги запържете с малко масло, докато добият златисто кафяв цвят. Ще ви отнеме около 10 минути.
Изсипете карфиола в дълбока купа, добавете кестените, посолете с морска сол и сервирайте.
Добър апетит!