Петна по кожата

Петната по кожата могат да бъдат заличени – с продукти за изсветляване...

За разлика от петната в биографията, петната по кожата могат да бъдат заличени – с продукти за изсветляване на тена и премахване на пигментацията.

Кожата съдържа 3 пигмента, от които най-важен е меланинът. Ето и най-често срещаните дерматози на кожата:

Ефелидесът – луничките – са пигментни петна, обусловени предимно по наследство. Срещат се най-често при хора с руси и червени коси. Появата им се предизвиква от ултравиолетовата светлина. Луничките за пръв път се появяват около 5-годишна възраст – като малки петънца (1-5 мм дм), овални, с жълтокафяв до тъмнокафяв цвят. Разполагат се по лицето, шията, раменете и крайниците. Увеличават се през летните месеци, особено след интензивно излагане на слънце, и изсветляват през зимата.

Луничките могат да бъдат премахнати с лазертерапия, депигментиращи и фотозащитни средства.

Лентигото (Lentigo solaris) е доброкачествено пигментно нарушение по откритите части на лицето и гърба на ръцете у хората над 40-годишна възраст, по-често при блондините. Представляват пигментни изменения с тъмнокафяв цвят.

Мелазмата (Melasma, Chloasma) е придобита, неравномерна, светло – до тъмнокафява пигментация на лицето, която се среща по-често при жени брюнетки и се засилва през лятото от слънчевата светлина.

За онези, които са особено грижовни за добрия вид на кожата си, се предлага изобилие от козметични продукти, които ефикасно се борят с нежеланата пигментация.

Маските за лице и тяло за сияен вид на кожата са богати на минерали и с хидратиращ комплекс. Те се нанасят по цялото лице, без областта на очите, и се оставят за 20-ина минути, след което се отмиват с хладка вода.

Серумите за намаляване на тъмните петна по кожата са обикновено с лек аромат, абсорбират се бързо. Формулирани са на основата на аминокиселинни антиоксиданти и екстракти от билки. Те спомагат за заличаване петната по кожата, причинени от излагане на слънце, както и пигментните белези. Предлагат се варианти, подходящи за всеки тип кожа.

Съществуват и отлични дневи и нощни кремове за изсветляване на тена и лосиони за лице, които се предлагат в комбинация с почистваща емулсия.

Особено напредна е козметиката по отношение на средствата за намаляване признаците на стареене. Има двустъпкови програми за освежаване, лифтинг ефект и премахване на петната от лицето, които само за 3 седмици видимо подмладяват кожата.

За онези, които напротив – желаят да придадат лек матиран ефект на кожата си, се предлагат лосиони, мигновенно освежаващи сухата кожа и обновяващи клетките, които отлично хидратират и матират кожата. Сред тях има и лосиони за мазна кожа. Те леко охлаждат, просветляват и елиминират петната от нея.

Особено се ценят и концентрати с витамин С в чист вид за изсветляване на кожата, които ефективно коригират увеличената пигментация и се борят срещу нови петна по кожата.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top