Пелени за възрастни

– как се избират и кога се употребяват

Темата е деликатна и ако ви се налага да използвате пелени за възрастни вероятно се стеснявате да я обсъждате или да задавате въпроси в аптеката или дрогерията. Може би затова ви е трудно да изберете най-подходящия модел и материа. Това ви създава допълнително проблеми. Недобре избраните пелени ограничават движенията, карат ви да се чувствате некомфортно, причиняват сърбеж и обриви.
Как да изберем подходящите пелени за възрастни?
Първо, трябва да се съобразите с причините, поради които се налага употребата им.
Проблемът е незадържане на урина (уринарна инконтиненция)? Съобразете избора си на размер и модел пелени с това колко активен начин на живот водите, в къщи ли работите или навън, колко често имате възможност да сменяте пелената. За хората с много активен начин на живот са подходящи памперси с по-голяма дебелина, с по-висока абсорбираща способност.
Проблемът е чревна инконтиненция. В този случай сигурността е от особено значение. Трябва да търсите памперси, които задържат миризмата, достатъчно стегнати са и осигуряват максимална защита и комфорт.
Как да се избегнат кожните проблеми, причинявани от пелените за възрастни?
Пелените за възрастни трябва да се сменят често. Важно е да се избере точният размер, за да не бъдат прекалено стегнати, защото това ще усили чувството на дискомфорт или прекалено хлабави – това ще засили чувството за несигурност.
Тези пелени не са изработени от памук. Материите са по-груби, понякога причиняват сърбеж, драскат кожата и я дразнят. Прекалено стегнатата пелена за възрастни заедно с топлината, която излъчва кожата ви, може да създаде доста проблеми.
Добре е бедрата и гениталиите да се измиват при всяка смяна на пелените. Ако това не е възможно, то поне трябва да се прави максимално често. Важно е да се следи кожата за дразнене и зачервяване и наблизо винаги да има хипоалергенен лосион.
 
Фактът, че трябва да носите пелени за възрастни е достатъчно стресиращ. Помнете, че тяхната цел е да ви помагнат да водите пълноценен живот и да се чувствате спокойно. Изберете ги внимателно.
Можете да разгледате пелени за възрастни в нашата Виртуална Дрогерия от тук.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top