Пекан – ползи

- научете повече за полезните свойства на пекана и защо да го добавите към менюто си

Пеканът е американски орех, малко по-голям от този, който сте свикнали да виждате по нашите земи, малко по-сплескан и с червеникав отенък на черупката. Той се отглежда и консумира най-вече в Северна Америка и Мексико, но вече можете да го намерите и на нашия пазар.

Може да се хапва суров, печен, да се добавя към закуски и сладкиши – особено популярен е паят с пекан. Ядката е ароматна, с маслен, леко сладък вкус.

Защо да разнообразите менюто си с пекан?

Сред всички ядки, той е най-богат на мазнини – 70%. Съдържа манган, мед, тиамин, магнезии, желязо, фосфор, витамин В6. Похапвайки от него вие се грижите организмът ви да получава необходимите му хранителни вещества, витамини и минерали.

Вижте с какво пеканът може да допринесе за здравето ви.

 Пекан

Помага ви да отслабнете

Шепа ядки пекан потиска усещането за глад и ви осигурява енергия. Богат е на фибри, което помага за ускоряване на метаболизма.

Пеканът е страхотно оръжие, когато искате да намалите храната и да влезете отново във форма.

Подобрява храносмилането

Фибрите подобряват перисталтиката на червата, намаляват риска от запек и спомагат за здравето на дебелото черво.

Помага за здравето на костите и зъбите

Обръщайте специално внимание на всяка храна, в която има фосфор, той е изключително полезен за здравето на костите и зъбите и е добре да си го набавяте в достатъчни количества.

Помага за регулиране на кръвното налягане, има противовъзпалителни свойства

Пеканът съдържа много магнезий, който е важен за потушаване на възпалителните процеси в организма и за понижаването на кръвното налягане. Освен това облекчава мускулните болки в следствие на прекомерно физическо натоварване и намалява появата на крампи.

 Пекан

Допринася за здравата ви и сияйна кожа

Фибрите, значителното количество манган и цинк в американския орех помагат на организма да изхвърли по-бързо токсините. А това е една от предпоставките за здрава кожа със сияен вид.

Пеканът е нещо малко, вкусно и полезно, което да добавите към менюто си. Пробвайте го.

 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top