Паста за бебета

- вкусна, полезна и здравословна!

Италианска паста
Под наименованието „Паста“ в Италия са познати десетки видове тестени изделия, които се предлагат като предястия, основно ястие или десерт. Произвеждат се в различни форми и размери и имат различно наименование за всеки вид. Пастата се произвежда основно от твърдо пшенично брашно или грис. У нас най-често се нарича с името макарони, юфка или кус-кус, но както и да ги наричате те си остават предпочитана храна за малки и големи.
Кога да запознаете бебето с пастата?
Когато започвате да захранвате бебето, освен, че му предлагате различни на вкус храни е добре да го запознаете и с различната консистенция –  пюрета, каши, паста. Колкото по-голямо става бебето трябва да опитва все по-гъсти храни и постепенно да премине към храни, които са леко пасирани или нарязани на дребно. По този начин бебето се учи да дъвче и развива нови умения в храненето и вкусовото разпознаване.
На българския пазар вече се предлагат различни видове бебешка италианска паста. Производителите гарантират, че тя е произведена от специално подбрани продукти, а формите и размерите са съобразени с възрастта на децата. За производството на бебешка паста се използват специални сортове пшеница, зърната се почистват и смилат до много фино брашно, за да се постигне добър вкус и гарантирано качество.
pasta3
Паста „Първи месеци“
Това е първата паста за вашето бебе, тя е подходяща за захранване на бебета след 5 месеца. Този вид паста се приготвя само за две минути, а фигурките са много дребни. Разбира се, може да я добавите към менюто на бебето, едва след като сте се консултирали с вашия лекар и той е преценил, че вече ви е време за захранване.
Готовата паста може да предлагате с различни вкусове в зависимост от възрастта, апетита, вкуса и потребностите на бебето. Към нея може да добавяте плодове и да я предложите за десерт или като следобедна закуска, може да добавите месо и зеленчуци и да я предложите като основно ястие, или да добавите различни видове сирена и да я предложите за закуска. Всеки продукт, които добавяте към пастата, трябва да е съобразен с възрастта на бебето и то предварително да е захранено с него. Няма дете, което да не хапва паста с удоволствие, независимо дали я предпочита сладка или солена.
Пастата е особено подходяща и за злояди деца, тъй като се предлага в различни форми, които бързо увличат детето в храненето и спомагат развитието на здравословни навици и добър апетит.
pasta5
Освен, че е изключително вкусна, бебешката пастата е обогатена и с различни витамини и минерали в зависимост от възрастта и нуждите на бебето.
Включвайки паста в менюто му, вие му осигурявате голяма част от необходимата дневна доза витамини и минерали за здравословен растеж и развитие.
Пастата е предпочитан продукт при избора на различни режими на диетично хранене, тъй като изцяло замества хляба и с подходящите добавки от месо и зеленчуци ви осигурява балансирано хранене, без излишни килограми.
Каквато и паста да изберете за вас и вашето бебе със сигурност ще хапвате с удоволствие.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top