Парфюм за лятото

Какъв е поддходящият парфюм и аромат за лятото?

Смяната на зимния гардероб с летен би трябвало да ви подсеща, че е време да смените и парфюма си. Тежките, натрапчиви миризми са възможно най-лошият избор, който можете да направите за лятото. Леки миризми на цитрус, плодове, цветя – това са ароматите, които са подходящи за топлите дни и летните дрехи от тънки материи.

Не бързайте да купувате. Първо напръскайте с избрания парфюм хартиен тестер и изчакайте няколко минути. Помиришете тестера? Ако  миризмата ви харесва, непременно напръскайе и себе си. Един и същи парфюм реагира различно на кожата на всеки човек. Може да се окаже, че точно този променя миризмата си до неузнаваемост, когато си го сложите и не е никак подходящ за вас.

Имайте предвид, че летните парфюми са нетрайни. Високата температура и потенето на тялото са причина за бързото изпаряване на алкохола от парфюма, следователно и за по-бързото изчезване на аромата. Всъщност парфюмите на алкохолна основа не са добра идея за лятото. Те могат да раздразнят кожата ви. По-добре е да се спрете на парфюм на водна основа. Неговият аромат ще изчезва също така бързо, но поне кожата ви ще е спокойна и здрава.

За да задържите аромата по-дълго време, можете да си вземете една и съща серия козметични продукти. Душ гел, лосион за тяло, крем и парфюм – всичките с еднаква миризма. Но най-вече е добре да носите своя парфюм със себе си. Можете да комбинирате и стик с парфюм. Така ще сте спокойни и със сухи подмишници през целия ден. В този случай обаче е важно да съчетаете добре миризмата на парфюма и на стика или те също да са от една серия.

Не слагайте много парфюм. Това няма да задържи аромата за по-дълго време, но със сигурност, докато го има всеки ще разбира, че идвате 5 минути преди да се появите. Не това е идеята, нали?

Вашият летен парфюм трябва да е като морския бриз сутрин – минава леко и ласкаво покрай хората, освежава ги и ги кара да се усмихнат.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top