Парфюм за дома

Удобната и уютна обстановка съвсем не е достатъчна ...
Парфюм за дома

Удобната и уютна обстановка съвсем не е достатъчна, за да се чувствате добре у дома. Един от най-важните фактори за пълноценната ви почивка, добрата концентрация и отличната ви физическа форма е чистият въздух. Много е важно да проветрявате стаите в жилището си често, да не пушите там, където спите (а по възможност и изобщо да не пушите в къщи) и да имате мощен аспиратор в кухнята.

Понякога обаче се чувствате изнервени, уморени, стресът ви е в повече, страдате от болки в главата и чистият въздух неви помага. Друг път пък искате да създадете романтична атмосфера. В тези случаи можете да ползвате парфюм за дома.

Какво представлява той?

Ратанови пръчици, които се поставят в малък, дървен конус, напояват се с аромат и изпълват с ухание стаята. Можете да контролирате силата на аромата, като поставяте различен брой ратанови пръчици. За по-дълготраен ефект трябва периодично да потапяте пръчиците ту от единия, ту от другия край.

На българския пазар се предлагат няколко марки парфюми за дома, които действат на един и същи принцип. Ароматите са нежни, успокояващи, предразполагащи към почивка и интимност – пачули, лавандула, пролетен букет. Сигурни сме, че ще намерите подходящо ухание за вашия дом.

Защо да не използвате ароматизатор? Разбира се, че можете. Само че ароматизаторите изпълват помещенията с изкуствени миризми, пластмасови са и не изглеждат особено добре.

Можете и сами да си направите парфюм за дома. Изберете любимите си етерични масла. Изберете подходящ разлат съд, сипете в него вода, капнете няколко капки от тях и готово.

Друг вариант е да сложите на котлона малка тенджерка с вода и в нея да пуснете кората на един лимон и на един портокал, обелки от ябълки, джинджифил, канела или карамфил, или и двете. Оставяте всичко това да заври и домът ви се изпълва с чудно ухание.

Не ви препоръчваме нито един от тези варианти за постоянна употреба. Нищо не може да замени чистия въздух. Ароматизаторите и парфюмите, независимо дали сте ги приготвили у дома или сте ги купили от магазина, не пречистват въздуха, те само маскират лошите миризми.

Съветваме ви да използвате домашен парфюм, когато искате да създадете романтична атмосфера, когато имате гости или пък за да успокоите главоболието и да намалите стреса. Но дори в тези случаи, проветрявайте често.

Прочетете още:
Етерични масла, подходящи за пролетта
Етерични масла за мъже
Етерични масла – начини на приложение

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top