Парфюми с послание

Всеки аромат извиква образи. Важно е да намерите този, който най-много ще...

Сигурно ви се е случвало да влезете в асансьора и да знаете, че преди малко го е ползвала съседката от горния етаж. Или детето ви да сподели, че учителката в детската градина, мирише на вас.

Човешкото обоняние е много добре развито и миризмите, които долавяме извикват в нас спомени – хубави и лоши. Карат ни да изпитваме към някого симпатии, а към друг, въпреки прекрасните му качества, необяснима антипатия. Затова е важно да изберете подходящия за вас парфюм. Има хора, които ползват едни и същи, точно избрани аромати с години и те се превръщат в тяхна визитна картичка. Не можете да ги свържете с никой друг.

Всеки аромат извиква образи. Важно е да намерите този, който най-много ще подхожда на темерамента ви и ще изразява вашата индивидуалност.

Първото, което трябва да запомните е, че един и същи парфюм стои различно на всеки. Когато дойде време да избирате, имайте предвид няколко неща: за какъв сезон е парфюма, добре е да имате предвид, че за по-тържествени вечерни събития, можете дори и през лятото, да ползвате малко по-тежък миризма. И все пак през зимата, по правило, ползваме по-тежки парфюми, а през лятото е добре той да е свеж и лек. Може би ще е най-удобно, когато отидете в магазина, да напръскате няколко тестера с ароматите, които най-много са ви харесали и да ги занесете в къщи. Помирисвайте ги периодично. Ако главата ви се замае от ароматите и всичко се смеси, помиришете няколко зрънца кафе. То изчиства всички останали миризми. Изберете двата парфюма, които  най-много ви харесват. Върнете се в магазина и напръскайте всяка от китките си. Още по-добре е ако веднъж минете и се напръскате с единия парфюм  и на следващия ден се напръскате с втория, за да усетите как стои миризмата на вашата кожа. Едва след като сте усещала аромата цял ден и то на себе си, ще можете да прецените дали е подходящ за вас или не.

Ако решите да потърсите информация за това кой тип жена какъв парфюм предпочита, ето няколко общи положения:

Жената, която има поне 20 задачи за деня, непрекъснато лети нанякъде, не може да стои и минута без работа и прелива от енергия, предпочита цитрусови парфюми.

Романтичката, за която нежността, вниманието на любимия и приятните изненади са водещи, обикновено избира цветни аромати.

Съблазнителките, след които всички се обръщат, оставят след себе си дъх на мускус и ориенталски парфюми, а индивидуалистките залагат на плодовите аромати.

Тези типове, разбира се, са твърде общи и бихте могли да разпознаете себе си в няколко от тях. Затова бъдете търпелива. Дайте си време. За да помиришете желания парфюм пак и пак, да разпознаете как аромата се променя с времето и различни съставки излизат на преден план. Следвайте носа си. Той ще ви разпознае в някое от примамливите флакончета по рафтовете. Доверете му се, за да ви разпознават останалите само по аромата.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top