Пелени за плуване

- ползвали ли се?

Твърдо сте решени да отидете на море с бебето си. Чудесно! Колкото по-малко се страхувате да пътувате и да извеждате мъника навън, толкова по-добре за него. Така ще расте по-здрав, по-любопитен и по-безстрашен. Разбира се, добре е предварително да елиминирате възможностите за зарази и болести, доколкото това е възможно.

Използването на памперси за плуване е едно добро начало. Предполага се, че няма да натопите едногодишното си отроче в морето, а ще му слагате морска вода в малък надуваем басейн, където слънцето може да я стопли, или ще влизате с него в басейна на хотела. И в двата случая обикновените пелени за еднократна или многократна употреба няма да ви свършат работа. Те са направени, за да абсорбират вода и течности. Вътрешността на обикновените пелени за еднократна употреба е съставена от хиляди малки топченца гел, който попиват течността. Това означава, че когато натопите бебето си в басейна и то е с такава пелена, тя ще попива вода, докато се пръсне. Първо, детето ви няма да се чувства никак добре през цялото това време. Второ, ако си е свършило работата в пелената и тя се пръсне в басейна, вие също няма да се почувствате особено добре.

Всички пелени за плуване се произвеждат от водоустойчиви материали. Те прилепват плътно около краката и кръста на бебето, така че нищо да не излезе извън тях и не попиват вода. Избирате ги по същия начин, по който избирате и нормалните пелени. Добре е да ги ползвате не само, защото по този начин бебето ви няма да се изака или изпишка в басейна, а и защото предотвратявате възможността от зарази. Смятате да го къпете само в малък надуваем басейн, който си носите и е предназначен специално за него? Още по-добре, но все пак ви съветваме да му слагате непромокаеми гащи за плуване. Не знаете колко е чиста водата, в която ще се плацика.

Бебето ви вече се учи да ходи до тоалетната на гърне? Това е много хубаво, продължавайте с обучението, но все пак му слагайте пелени за плуване. Възможно е, заето да изучава всичко ново, което го заобикаля, хлапето да не ви предупреди навреме, че трябва да използва гърне. Спестете неудобството на всички ви. А и вашето мъниче е все още много нежно и с недостатъчно изградени защити срещу всички зарази, които може да му донесе водата.

Не сменяйте никога пелената в близост до басейна или морето. Използвайте предназначените за това места в хотела или се върнете в стаята. Това също е една добра предпазна мярка.

 

Изберете подходящите за вашето дете пелени за плуване и весело лято!

Прочетете още:

Бебешки пелени за лятото 

Пелени за еднократна и многократна употреба 
Грижа за бебето през лятото 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top