Правила ли сте сладкиши с бадемово брашно? Не? Дори не знаете за какво точно може да се използва?
Бадемовото брашно е много добра алтернатива на пшеничното брашно. То е полезно за всички и е особено ценено от хората, които страдат от цьолиакия, защото не съдържа глутен. Богато е на фибри, бедно е на въглехидрати и е отличен източник на протеини.
В състава на бадемите има много и важни минерали като желязо, магнезий, калий и калций. Те са нужни на организма, за да го предпазят от анемии, обща слабост, проблеми с костите, ставите и сърцето.
От бадемово брашно можете да приготвяте сладкиши, мъфини, хляб, солени тестени вкусотии и дори паста. Предвид наближаващите празници, ви предлагаме една вкусна, лесна и здравословна рецепта за палачинки с бадемово брашно и сок от нар. Пробвайте я, поглезете семейството си.
…………………………………………………….
Необходими продукти за палачинките
1 чаша и ¾ бадемово брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
¼ чаена лъжичка сол
2 яйца, леко разбити
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия – чиста
¾ чаша бадемово мляко
Необходими продукти за сиропа от нар
1 бутилка чист сок от нар
…………………………………………………….
Инструкции за приготвяне
В голяма купа разбъркайте яйцата, екстракта от ванилия и бадемовото мляко.
Добавете бадемовото брашно, солта и бакпулвера и разбъркайте, докато се получи гладка смес. Честито, приготвихте тестото за вашите палачинки.
Загрейте тигана и го намажете леко с олио. След това излейте ¼ чаена чаша от тестото в него. Когато палачинката порозовее, обърнете я. И после пак. Би трябвало да е готова за 3 – 4 минути.
Натрупайте готовите палачинки на една купчина, за да не изстиват бързо и направете сиропа от нар.
Излейте бутилката сок от нар в една малка тенджерка и я сложете на котлона. Оставете я да заври леко. Намалете печката, която и без това вече е загрята от правенето на палачинките. Оставете сока да се сгъсти леко. Залейте палачинките с него.
Добър апетит!
Прочетете още:
Бадемово мляко – ползи
9 здравословни храни, които все още не сте включили в менюто си
Какво е био снакс