От бременността

- как се променя животът ви

Бременна сте. Независимо дали е станало без да разберете, или сте се подготвяли дълго и старателно, предстоят ви месеци, изпълнени с очаквани и неочаквани промени. Макар че всяка бременност протича строго индивидуално, има общи проблеми, пред които се изправя всяка бъдеща майка.

Бременността и хранителните добавки

Колкото и клиширано да звучи, първият съвет към всяка бременна е да приема фолиева киселина, желязо, калций и някои други витамини и минерали. Въпреки че те наистина са необходими за правилното развитие на вашето бебе и за баланса на собствения ви организъм, не ги вземайте на своя глава, консултирайте се с лекаря си за най-подходящия за вас продукт. Когато бременността ви съвпада с началото на пролетта и ви сполети пролетна умора, почивайте, правете бавни разходки на открито, включете в диетата си повече пресни плодове и зеленчуци.

Профилактика на стриите

Стриите се дължат на преразтягане на кожата. Донякъде са наследствено обусловени, но ако наддавате твърде бързо, те почти със сигурност ще се появят. Най-добре е да масажирате леко рисковите места с подходящ продукт – крем, олио, чист зехтин. Започнете още щом разберете, че сте бременна и спрете, когато – след раждането – възстановите формата си. В повечето случаи те избледняват и престават да личат. Има и щастливки, които не получават стрии, но има и дами, при които остават видими въпреки грижите.

След раждането

След раждането приоритетите ви ще се преподредят и много повече ще ви вълнува достатъчна ли е кърмата ви, как понасят влажните кърпички на кожата на бебето ви и дали са му удобни пелените. Ще се учите да къпете безпомощното си съкровище и денонощието няма да ви стига за всичко, което имате да свършите.

И все пак ще се наложи да се грижите за себе си. Ще ви е необходимо да коригирате хранителния си режим и да намерите баланса между потребностите на майка-кърмачка и жена, която се стреми да върне формата си.

Когато се възстановите след раждането, а килограмите упорито отказват да се стопят, започнете с подходящи упражнения.

Когато бебето пораства

Първата година от живота на бебчо е изтощителна за вас. Той се променя с дни, променят се потребностите и режимът му. Винаги има нещо ново за овладяване, все нещо се случва за пръв път. Колики, температура, гукане, претъркаляне, зъбки, пълзене, отбиване, изправяне, прохождане, проговаряне.

Честито! Бебето порасна. Но вие цял живот ще сте майка. Не спирайте да се грижите добре за себе си! Детето ви ще иска да сте най-хубавата!

Ние можем да ви помогнем с качествени продукти за него и за вас, със сигурна доставка, разбиране и коректност.

https://magazine.befit.bg/

Прочетете още:
„Грижи за кожата при бременните“
„Стрии при бременните“
„Грижи за косата по време на бременност“
„Смяна на козметиката по време на бременност“

 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top