Отслабва ли се с кленов сироп

- какво е важно да знаете?

Употреба на кленовия сироп
Приложението му в храненето е разностранно. Той може да замести рафинираната захар напълно. Освен в сладкиши и лакомства, кулинарите го ползват при приготвяне на различни ястия.
Много големи са надеждите, че по магически начин помага да се свалят от 5 до 10 кг за десетина дни. Но дали е така и дори да е така, дали трябва да го правите?
Можете ли наистина да отслабнете с помощта на кленовия сироп?
Основните съставки на чудодейната рецепта са натурален кленов сироп – 2 чаени лъжички, и толкова лимонов сок. Разтварят се в голяма чаша вода (300 мл) и към тях се добавят щипка лют пипер – кайенски, който в някои варианти може да се замени с повечко джинджифил. Тази смес се пие минимум 6 пъти на ден, но не повече от 12. Сутрин се препоръчва чаша вода с морска сол, а вечер – слабителен чай. Има версии, включващи клизми и очистително.
Не се храните. Разчитате на енергията, идваща от сиропа. Твърди се, че още първите дни ще свикнете и няма да ви се яде. Има и по-меки варианти, които допускат да гладувате за по-кратък период от 10 дни. След това е необходимо много внимателно захранване, като до нормализиране на храненето трябва да минат поне толкова дни, колкото сте гладували.
Със сигурност при такъв режим ще отслабнете. Калориите, които получавате от кленовия сироп са малко повече от една трета от необходимото за деня за дамите и около една четвърт от нужните на господата. Въпросът е, доколко здравословно е да отслабва човек с такава скорост и дали се топят мазнини?
Пречистваща сила на съставки и на самото гладуване са несъмнени, ще загубите задържани течности и натрупани шлаки. Минералният състав на кленовия сироп ще има грижата за водно-солевия баланс, но сиропът съдържа по-малко от един процент белтъчини.
Тъй като не получавате никакви протеини, организмът ви ще е принуден да си ги набави от собствените си тъкани – най-вече от мускулите. И да – ще загубите някакво количество мастна тъкан.
При такъв жесток глад, тялото ви ще започне да заделя резерви в подкожния мастен слой веднага, щом започнете да се храните. Върнете ли се напълно към обичайния си ритъм – връщането на килограми е повече от вероятно.
klenov_sirop4
Използвайте кленовия сироп разумно
Той не е чудо и суперхрана. Просто още един добър продукт, който може да разнообрази менюто ви и да намали консумацията на захар. Използвайте го разумно и с мярка. Не се препоръчва по-висок прием от 60 г дневно, точно затова и на някои опаковки хранителния състав е даден не на 100, а на 60 г.
Можете също да се възползвате от детоксикиращите свойства на коментираната рецепта, но за 1 ден седмично или три дни на по-дълъг период. Възможно е да заместите едно хранене за известно време или да пиете сместа 2-3 пъти дневно преди ядене, като включите калориите в дневния баланс.
Как да изберете кленовия сироп?
Когато купувате кленов сироп, следете много внимателно информацията на етикета. В натуралния продукт няма добавени консерванти, подобрители, овкусители и каквато и да било химия. Най-добрият идва от Канада и Америка. В Европа и Русия също се произвежда, но от друг вид клен и качеството му е несравнимо.
Класификация
От 2014 година е въведена обща класификация, която уеднаквява изискванията и окачествяването на кленовия сироп в Канада и САЩ. Съгласно нея се оформят три класа:
Grade A

  • Цветът напомня злато, вкусът на клен е мек и деликатен.
  • Цветът е кехлибарен (amber), отличава се с богат кленов вкус.
  • Цветът е тъмен, а вкусът – наситен.
  • Цветът е много тъмен, а вкусът – силен.

Processing Grade
Когато продуктът не е достатъчно чист и в него има примеси, според новите изисквания той не става за директна консумация.
Substandard
Тук се класира нестандартната продукция, която не покрива нормите за Processing Grade.
Прочетете още:
„Кленовият сироп – какви са ползите от него?“ 
 

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top