Отслабване с какови зърна

- лесно и вкусно

Много обичате две неща – да ядете шоколад и да сте слаби. Затова и сте поддръжници на теорията, че има начин човек да отслабне, ядейки шоколад. Всъщност това не е възможно. Но пък можете да свалите килограми като похапвате какаови зърна.

Те са богати на магнезий, цинк, хром, мед, анадамид и фенилетиламин. В тях се съдържат онези вещества, които след похапване на шоколад ви карат да изпитвате любов към целия свят и пълно блаженство. Желязо, теобромин, омега 6 мастни киселини, които допринасят за здравето на сърцето и подобряват мозъчната функция, също можете да си набавите, похапвайки какаови зърна.

ОтслабванеТе са с ниско съдържание на мазнини. Подтискат апетита и в същото време ви осигуряват достатъчно енергия и не ви позволяват да се чувствате апатични и отпаднали.

Най-добре е да ги консумирате сурови. Всяка преработка отнема от полезните вещества, които се съдържат в тях и ги прави по-малко горчиви на вкус, но и с по-слаб ефект. Смесени с мляко, масло, яйца и захар, какаовите зърна загубват изцяло своето благотворно въздействие върху човешкото здраве. Единственото полезно нещо в шоколада е, че ви кара да се чувствате добре и да изпитвате радост и добри чувства към всички твари, които ви заобикалят. Иначе си е чисто и просто още една от вредните храни, които се предлагат на пазара.

Но както казахме по-горе, тези вълшебни свойства на шоколада всъщност идват от какаовите зърна. Затова е по-добре да похапвате от тях. Дъвчете ги сурови или ги стривайте на прах и слагайте от него в млякото си сутрин.

Ако пък не можете да се разделите с любимата си храна, минете на черен шоколад с до 70% съдържание на какао и какаово масло вместо друг вид масло.

Независимо каква диета спазвате, добавете към нея какаови масла и определено ще постигнете по-добър краен резултат. Периодът на ограничение също ще ви е по-приятен, защото какаовите зърна ще подтискат апетита и ще ви помагат да се съсредоточите върху ежедневните си задачи и да не мислите само за ядене.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top