Отпуснати ръце

Как да се справя с проблема?

Как да се справя с проблема

 

Една от най-проблемните зони при дамите са отпуснатите ръце. И ако през есента и зимата това не им тежи особено, то наближи ли лятото всички започват да търсят начин за стягане и връщане във форма. За съжаление ръцете ви няма как да станат бързо отново слаби, стегнати и красиви. Трябва време, правилно хранене и упражнения.

Отпуснати или дебели ръце

Първо изяснете какъв е вашият случай. Ако ръцете ви са дебели, само с гирички и упражнения няма да постигнете особен резултат. Ще трябва да промените целия си режим на хранене. Да изразходвате повече калории отколкото приемате, да наблегнете на плодовете и зеленчуците, да пиете повече вода, т. е. трябва да минете в режим „отслабване“. Тъкмо ще върнете във форма цялото си тяло.

Ако ръцете ви са само отпуснати в следствие на недостатъчно натоварване, упражненията ще свършат работа. Но ако не се натоварвате достатъчно, сигурни ли сте, че са отпуснати само ръцете ви?

 ръце

Какви упражнения да правите

Отговорихте ли на последния въпрос, който ви зададохме? Вярно е, има упражнения, които са само за ръце. Те обаче са по-подходящи за хора, които искат да направят по-грубички ръце с ясно очертани мускули. Ако вие искате само да се стегнете, по-практично е да започнете да правите общи упражнения за стягане. Добавете към тях кардио. Планкове, коремни преси, набиране, скачане на въже, тичане – направете си програма за влизане във форма като цяло. Тя ви е напълно достатъчна. Разбира се, трябва да проявите постоянство в изпълнението й и да я комбинирате с подходяща диета.

Какво още да направите

Ако ръцете ви са дебели и отпуснати и сте решила да минете на диета и да правите упражнение за стягане, не забравяйте да мажете ръцете си с крем. Да, можете да добавите към програмата си „красиви ръце“ и крем за стягане, но непременно ползвайте и крем против стрии.

Въоръжете се с търпение и ако е необходимо, консултирайте се с фитнес инструктор и диетолог.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top