Откъде си купувате козметика

Козметика може да си купите...

Козметика може да си купите вече практически от всякъде.  Хипермаркет, хранителен магазин, павилионче за всякакви неща, а понякога дори от будката за вестници. Ако много бързате и наоколо няма дрогерия или аптека с отдел за козметика, купувате от първото място, което видите – да. Все пак важно е да си набележите едно или две места и да пазарувате най-вече от тях. Още по-добре е това място да е дрогерия или аптека.

Защо да не купувам козметика от хипермаркета?

Вярно е, че в хипермаркета е удобно. Заедно с пазаруването за хладилника зареждате и празните места в шкафчето си с козметика. Проблемите са няколко. :

  • Тези магазини поддържат широка гама от продуктите на най-известните марки. Ако ви трябва нещо по-специализирано, което е качествено, но не се купува така масово, няма да го намерите в хипермаркета.
  • Няма към кого да се обърнете за съвет. Всичко, което могат да ви кажат е къде се намира щанда с шампоаните и кремовете. Едва ли някой от работещите се е занимавал специално с козметика, за да може да ви консултира и насочи.
  • Правите всичко набързо. Хората са много. Имате още цял списък с покупки. Не четете внимателно етикетите. Често купувате по инерция и всъщност губите възможността да си създадете цял един ритуал, който да ви кара да отделяте време за себе си.

Защо да не купуваме козметика от павилиончета?

  • Особено ако става въпрос за скъпа козметика, не си правете експерименти. Вероятността тя да е с изтекъл срок на годност е голяма. Просто малко хора си купуват скъпа козметика от подобни места.
  • Лишавате се от възможността да купите козметични продукти на промоция.

С какво са по-различни аптеките с отдел за козметика и дрогериите?

  • В тях работят специалисти, които могат да ви отделят време, да поговорят с вас и да ви препоръчат най-подходящия продукт. Когато им кажете, че преди сте използвала шампоан за коса, омазняваща се в корените, но в момента сте боядисана и имате нужда от друг тип шампоан, знаят за какво говорите.
  • Има огромно разнообразие от продукти, дори такива, чиито имена никога не сте чували. В дрогерията и аптеката имате възможност да прочетете етикетите им, да говорите със специалист и да се насочите към нов продукт, който може да бъде по-ефикасен за вас.
  • Можете да се възползвате от различни промоции, предложения, да ползвате тестери и да получавате информация за нови продукти – както български, така и чужди, които излизат на пазара.
  • Това е време, което сте отделили специално, за да купите козметика. Време за вас. Направете  така, че да можете да го оползотворите максимално. Изпробвайте нови неща. Четете внимателно етикетите. Разгледайте рекламните материали, консултирайте се и след това направете своя избор.

Покупката на козметика е личен момент. Не бързайте да купувате. Погрижете се да получите най-доброто за себе си и за семейството си.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top