Органични храни за бебето

Знаете ли ползите от органични храни?

Ползи

 По-органична храна от майчиното мляко няма. В това никой не се съмнява. То дава на бебока ви всички необходими хранителни вещества,  напълно стерилно е, има правилната температура, осигурява му антитела, които го предпазват от болести и е на разположение по всяко време в неограничени количества.

По много причини обаче някои майки не могат да предложат на своите бебета тази идеална храна. Ако и вие сте от тях, не се отчайвайте. Просто изберете внимателно адаптираното мляко, с което ще храните своето съкровище.

На пазара вече се предлага и органично адаптирано мляко. Всички негови съставки са биологично чисти. Ако в състава му има краве мляко, например, то трябва да е от крави, гледани в сертифицирана биоферма.

Според едно изследване органичното мляко има 50% до 80% повече хранителни вещества, отколкото неорганичното.  

Струва ви се вече прекалено? Вие не сте отглеждана с органични, а с традиционни храни, но сте здрава, права, нормална жена.

Повярвайте, особено за летните хлапета това е от голямо значение. Те растат и трябва бавно да започнете въвеждането на твърди храни в менюто им и най-вече на плодове и зеленчуци. Наясно сте, че обикновените плодове и зеленчуци, които купувате са пълни с пестициди.

Защо е толкова важно бебетата да се хранят с органична бебешка храна?

Бебетата са малки на килограми и сантиметри и в този етап от живота си приемат много плодове и зеленчуци, т. е. те поглъщат едно доста солидно количество пестициди.

Много проучвания доказват, че органичната храна е по-богата на хранителни вещества в сравнение с конвенционалните храни.

Органичната храна съдържа повече антиоксиданти, които подпомагат имунната система на бебетата.

Сигурно е, че органичните храни не са генномодифицирани.

Не е за пренебрегване и фактът, че органичната храна е задължително прясна. Тя се отглежда някъде близо до вас и се транспортира бързо, защото в противен случай няма да е годна за консумация.

Времето, в което вие сте била дете и времето, в което расте вашето слънчице са много различни. Затова оставете скептицизма настрана и се опитайте да му осигурите най-доброто за неговото здраве. Знаем, че това е, което е важно за вас.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top