Органични маски

Не искате да ползвате готови маски, защото се опасявате, че съдържат твърде много химия, която по-скоро...

Нямате време да правите маски за лице в къщи по стари бабини рецепти. Не искате да ползвате готови маски, защото се опасявате, че съдържат твърде много химия, която по-скоро ще навреди отколкото да помогне на кожата ви да се чувства добре. Може би трябва да опитате готовите органични маски за лице.

Те обикновено са направени на основата на различни типове глина. Тя е естествено богата на силициев диоксид, желязо, калций, магнезий и други минерали. Пречиства и абсорбира токсините, има ексфолиращи свойства и помага за намаляване на появата на разширени пори. Може да се ползва от хора с мазна, нормална и комбинирана кожа и е перфектно лечение за акне. Слага се малко директно върху проблемното място и се държи 5 – 10 минути. Някои глинени маски, смесени с много хидратиращи растителни масла, са подходящи и за суха кожа.

Предлагаме ви малко повече подробности за това как действат върху кожата маските, създадени на основата на различни типове глина:

Маска с каолинова глина – ребалансира мазната кожа, абсорбира примесите и почиства дълбоко.

Маска с глина бентонит – Помага да се възстанови кожата, увредена от слънцето и намалява признаците на стареене.

Маска с бяла глина – Ефективно овлажнява и успокоява.

Маска с глина хекторит – абсорбира прах и мазнини, стимулира притока на кръв и предпазва. Може да се използва за всички видове кожа.

Маска с халуазитова глина – Подходяща е за мазна кожа и кожа, предразположена към акне. Премахва мазнините, чисти черните точки и ексфолира нежно.

Органичните маски са като тези, които си правите сами, но ви спестяват време, а лицето ви получава необходимата грижа.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top