Органични козметични продукти

Органичните и естествени козметични продукти се произвеждат от...

Органичните и естествени козметични продукти се произвеждат от минерални  пигменти и органични растителни екстракти. Те придават здравословно сияние на кожата, осигуряват й естествена защита от слънцето и имат дълготраен цвят.

За разлика от обикновените гримове не съдържат синтетични цветове, изкуствени аромати или петро-химикали, което ги прави идеални за хора с чувствителна кожа. Можете да ги ползвате дори, когато имате проблеми като розацея и сухота. Безопасени са и за дамите, които носят контактни лещи.

Минералният грим не тежи на кожата ви. Независимо какъв пласт от него ще използвате, тя все пак ще може да диша. Той не предлага подходяща среда за развитие на бактерии и микроби и е по-малко вероятно кожата да се възпали. Абсорбира мазнината по-лесно и е по-добър избор за мазна кожа или за хора с акне.

Разбира се минералната козметика също има някои особености, с които ще трябва да свикнете или които биха могли да ви изненадат. Например трябва да знаете, че спиралите, които се предлагат в магазините за органична козметика не са напълно водоустойчиви. Съставките, които правят една спирала водоустойчива са изкуствени. Въпреки това повечето от минералните спирали остават  много дълго на миглите ви и за да ги премахнете напълно, трябва да ползвате тоалетно мляко.

Най-много силикон, нефтохимически и други нездравословни съставки се използват в продуктите за коса. Те са вредни за нея, здравето ви и околната среда. Органични продукти ви предлагат по-здравословна алтернатива, но е важно да знаете, че органичният шампоан обикновено няма пяна като обикновения, защото не съдържа неестествени или нездравословни почистващи средства. Балсамите за коса също ви карат да се чувствате различно и ви изглеждат странно, защото в тях не се използват синтетични антистатични съставки.

Натриевият лаурил сулфат или натриевият сулфат са постоянна съставка на обикновените шампоани, лосиони и балсами. Те са евтини и се добавят към продуктите за повече пяна, тъй като по-голямата част от потребителите смятат, че колкото повече пяна произвежда подобен продукт, толкова по-ефективен е.

Тези химикали обаче, често предизвикват дразнене на кожата и скалпа. Могат да бъдат направени от естествени или изкуствени източници, но дори и когато са на основата на естествени източници, се считат за твърде агресивни препарати. Органичните козметични продукти за коса може да не са с толкова пяна, с колкото сте свикнали, но ще се грижат за косата ви също толкова добре, всъщност дори по-добре.

Ако сте решили да използвате органична козметика, не я сравнявайте и оценявайте по външни белези, а по това как въздейтства на кожата ви.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top