Органик козметика – цялата истина

За да не сте неприятно...

Статия 1: Митове за органичната козметика

За да не сте неприятно изненадани, когато решите да посегнете към био козметиката, предлагаме ви да се запознаете с някои от тях. Щом на опаковката пише „органичен“ или „естествен“, значи това наистина е био продукт. Не е задължително. Особено, когато се използва думата „естествен”. Това е доста подвеждащо. Много търговци се възползват от факта, че ако на етикета не пише „органичен” или „био” не носят никаква правна отговорност и не е нужно да имат сертификата за чистотата на продукта, който предлагат.

Статия 2: Как да избираме органично чисти продукти

Имате много възможности. От всяка реклама ви обещават, че това е продуктът, който ще ви запази завинаги млади, красиви и здрави. Всички кремове са „натурални”, „с естествени съставки”, „органични”, „биологично чисти”. В статията „Митове за органичната козметика” в разкрихме някои от митовете, свързани с всички тези надписи. Просто отделете времето и започнете да четете етикетите. Отделете време, преди да отидете в магазина, и потърсете информация за свойствата на различните билки, плодове и зеленчуци.

Статия 3: Защо да използвам органично червило

Вече сте се ориентирала към използване на органична козметика. Имате био шампоан, био балсам, био крем за лице. Имате си и любима марка червила от конвенционалната козметика, която ползвате от години. Отиват на тена, на дрехите ви, остават на устните ви дълго време. Въобще, можете да направите едно малко изключение от здравословните грижи и да продължите да ги използвате. Ето няколко причини, които биха ви накарали да се замислите и да отсъдите в полза на органичните червила…

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top