Околоочен крем

- как да го изберем

Уж спите достатъчно, а ви се струва, че кожата около очите ви е повехнала, уморена и отпусната? Сънят е важен, но определено не е достатъчен, за да се чувства кожата ви добре. Ако не полагате специални грижи за нея, около очите ви бързо ще се образуват ситни бръчици, могат да се появат сухи петна по кожата или да забележите, че сутрин имате две понички на мястото на очите.

Какво да направите? Ако вече сте навършила 30 години, добре е да прибавите и околоочен крем към козметиката, която ползвате всеки ден. (Изброените по-горе проблеми само се влошават с възрастта.)

Околоочен кремКакъв трябва да е ефективният околоочен крем?

Хидратиращ. Сухата кожа около очите е един от най-често срещаните проблеми при жените. Не вземете ли навременни мерки, тя променя цвета си и става твърде чувствителна. За да решите проблема, избягвайте мазните околоочни кремове и търсете хидратиращи.

Подходящ за чувствителна кожа. Търсете продукти с този надпис на етикета. Кожата около очите е изключително нежна и е добре продуктите, които ползвате да я успокояват и подхранват. Препоръчително е на опаковката на крема да пише, че е тестван от офталмолози.

Отговарящ на вашия проблем. Имате ситни бръчици около очите или се притеснявате да не се появят? Търсете подмладяващ крем. Събуждате се всяка сутрин с подпухнали очи? Дори и да спите достатъчно имате сини или кафяви кръгове около очите? За всеки от тези проблеми си има отделен крем. Някои продукти предлагат и комбинирана грижа. Просто, преди да купувате, помислете от какво точно имате нужда.

Съдържащ естествени съставки. Винаги четете етикетите на козметиката, която купувате. В състава на ефективните околоочни кремове обикновено влизат: глицерин, масло от шеа и витамини. Основната съставка е вода.

Подмладяващите и стягащи кожата продукти за очи съдържат ретинол, алфа-хидрокси киселини (AHA), медни пептиди, кофеин или витамин С.

Кремовете за заличаване на тъмните кръгове около очите съдържат най-често витамин К или гликолова киселина.

Възстановителните нощни кремове съдържат витамини А, С или Е или колаген.

Някои продукти за очи имат и слънцезащитен фактор. Ако не ползвате редовно слънцезащитни продукти, такъв крем не е лоша идея. Напомняме ви, че кожата около очите е много чувствителна, т. е. дори първите лъчи на пролетното слънце й оказват влияние.

Консултирайте се с продавачите в дрогерията или аптеката, ако не можете да решите сам кой крем е по-подходящ за вас. Успех!

Прочетете още:

Как да избера сенки за очи 

Молив за очи – как да го изберем 

Изберете козметика според възрастта си

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top