Овесената каша

- средство за разкрасяване! Как ?

Знаете, че овесената каша е много полезна и всяка сутрин се опитвате да изяждате поне по няколко лъжици от нея. Ако не ви харесва на вкус, не я яжте. Тя е точно толкова полезна ако си я размежете по лицето, колкото и ако си я пъхате в устата. Какво имаме предвид? Използвайте я, за да се грижите за кожата си. Специалистите често съветват да се прилага овесена каша при обриви, ухапвания от насекоми или други кожни раздразнения. Тя има перфектен аминокиселинен баланс и е хипоалергенна. Това означава, че може да се ползва дори от хора с много чувствителна кожа.

Овесена каша за стесняване на порите

Направете си маска от овесени ядки и кисело мляко. Млечната киселина ще убие бактериите, които причиняват акне, а овесените ядки ще стеснят порите и ще премахнат мъртвите  кожни клетки.

 Смесете 2 супени лъжици овесени ядки, смачкани наситно в хаванче, с 2 супени лъжици кисело мляко. Оставете сместа в хладилника за около 4 до 6 часа и после намажете лицето си с нея. Добре е маската да стои около 30 минути. След това се изплаквате с хладка вода. До три седмици тази процедура ще даде видим резултат.

Овесена каша за почистване на кожата

Овесът съдържа сапонини – почистващ агент – и може да се използва като мек сапун. Ако козметичните продукти за почистване дразнят кожата ви, използвайте само овесена каша. Тя ексфолира нежно лицето ви и кожата отново става свежа и млада.

Овесена каша за мазна коса

Овесената каша действа страхотно вместо сух шампоан и е подходяща за руси коси. Как се ползва? Точно, както и сухия шампоан – натривате малко от нея в корените на косата и разресвате с четка.

Овесени трици за баня

Слагате половин чаша овесени трици в една кърпа, събирате всичките й краища и я връзвате. След това я поставяте във ваната и периодично я натискате с крака, за да излезе сокът от триците. Много подходящи са и за накисване на краката преди да започнете да си правите педикюр – почистват и омекотяват кожата.

Както виждате, дори и да не ядете овесена каша, пак можете да се възползвате от полезните й свойства. Действайте.

Вземете овесени ядки от виртуална дрогерия Би Фит.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top