Обезкосмяване за мъже

Премахването на космите по тялото отдавна вече...

Премахването на космите по тялото отдавна вече не е грижа само на жените. Все повече мъже, които не са културисти, колоездачи, плувци или състезатели по борба, търсят начини да се отърват от нежеланото окосмяване. Засега обаче жените ги водят с няколко обиколки по отношение на познаване на различните процедури, поносимост на болка и грижа за кожата след като космите вече са премахнати. Много мъже все още се срамуват да питат, да се информират и чак след това да избират процедури. В тази статия, с цел да им помгнем, правим бърз преглед на различните начини за обезкосмяване.

Кола маска

Има различни видове студена и топла кола маска. Готовата субстанция се нанася върху кожата. Изчаква се известно време – в зависимост от кола маската – и след това се дърпа, за да се отдели от кожата заедно с космите. Сякаш махате лепенка от раничка.

Ако ще си правите кола маска за пръв път, по-добре е да отидете на козметик, а да не експериментирате в домашни условия. В зависимост от това на коя част на тялото ще си правите кола маска процедурата може да отнеме 10 минути или 1 час. Обикновено този метод за обезкосмяване се използва за краката, ръце и подмишниците. Чували сте, че дамите си правят кола маска на триъгълника? Не ви съветваме да пробвате. Или поне първо изтърпете обезкосмяването на ръце или крака и след това решавайте. Кола маската на гениталиите ще бъде доста болезнена. И след 4 до 6 седмици ще трябва да я правите отново.

Кола маската може да доведе до инфекции на кожата. За да си нямате проблеми, трябва да следвате стриктно предписанията на козметика – избягване на контакт с вода първите 6 часа след процедурата и мазане с антибактериален лосион.

Крем депилатоар

Избирате си крем депилатоар. Намазвате се, следвайки инструкциите на опаковката и стоите така колкото минути е необходимо. (Пише го на етикета.) Химичните съставки на крема атакуват протеините в космите и така, когато се измиете, те падат.

Използва се най-често за гърба, гърдите, ръцете и краката. В никакъв случай не пробвайте да обезкосмявате гениталиите си с него. Кожата там е твърде чувствителна и ще имате проблеми.

Ако усетите парене, зачервяване, сърбеж или мехури по намазаните участъци, веднага избършете крема и се измийте обилно с вода.

С този метод на обезкосмяване космите ви ще порастна за една или две седмици.

Бръснене

Този метод ви е много добре познат. С него можете да се отървете от нежеланото окосмяване по раменете, краката, ръцете, гърдите. В САЩ вече продават и самобръсначки със специална дълга дръжка, за да може мъжът сам да си бръсне гърба.

Не бръснете гениталиите си. Ако се случи да се порежете, усещането ще е доста неприятно, а може да се окаже, че има и сериозни усложнения.

Проблемът при бръсненето е, че трябва да го правите много често. Освен това се увеличава риска от врастнали косми. Как да се справите с този проблем? Прочетете статията ни по темата.

Епилатор

Можете да пробвате с този на приятелката си или на жена си. Но е съмнително колко дълго ще го ползвате, затова не бързайте да купувате за себе си. Епилатора изтръгва космите и следващите, които порастнат са по-тънки и по-редки. Проблемът с подкожните косъмчета и болката обаче остава.

И най-вече, не се притеснявайте да питате и да търсите съвети от специалист. Така ще си спестите болка и проблеми с кожата.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top