Няколко съвета за свеж вид по празниците

- вижте ги

Не, че се съмняваме във вашите способности на парти машина и в това, че сте душата на компанията, просто знаем колко тежки понякога стават празниците. От една маса на друга, от разходка на пазар, от пазар на гости и пак на маса. Дамите имат и допълнителни грижи – да впрегнат цялото домочадие да помага за приготвянето на празника, да се потят над печката, да мият чинии и какво ли още не. При толкова много приятни и не толкова приятни задължения е трудно човек да запази свежия си вид. А е важно да се чувствате свежи, красиви и във форма, иначе настроението ви съвсем няма да е празнично. Затова ви предлагаме няколко трика за спасяване на положението.

Вземете си душ

Няма значение, че е средата на деня, че сутринта вече сте се къпали, влезте за малко под душа. След като се насладите на свежестта на водата, използвайте гъба, за да си направите масаж и да раздвижите кръвта си. Не пропускайте да се измиете с душ гел за тяло с тонизираш цитрусов аромат. Добър ефект има също редуването на топли и студени душове. А може да приложите и всички трикове. Щом излезете от банята, и се намажете с крем за тяло, ще се почувствате свежи като краставичка.

Сложете по-малко грим, ако ще сте навън цял ден

Дами, този съвет е специално за вас. Не слагайте фон дьо тен, пудра, сенки, червило и спирала още от сутринта. Особено ако няма да се прибирате вкъщи, а след целодневни разходки ще отидете на парти или на гости. Сложете малко грим и вземете останалите оръжия на красотата със себе си. Така ще можете да седнете в някое заведение преди партито, да си починете с чашка кафе, да си наплискате лицето и да се гримирате.

 Красиви

Пийте течности

Понякога се случва да сте сънливи и да ви боли глава, защото не сте пили достатъчно вода. Пийнете ли малко, веднага ще усетите подобрение. Затова пийте вода, чай, фрешове.

Не преяждайте

Нито е здравословно, нито е добре за фигурата ви. А и след като хапнете повечко ще ви се доспи много. Ще ви стане тежко и няма да имате настроение за друго освен за гледане на телевизия. По-добре хапвайте по малко през целия ден.

Дремвайте следобед

15 минути следобедна дрямка прави чудеса с човека. Половин – един час пък направо го кара да се чувства прероден. Затова си полегнете следобеда. Всички задачи, важни гостита и среща могат да почакат половин час, нали? Особено по коледните и новогодишни празници.

Наслаждавайте се на почивката си, на срещите с близки и приятели. Не я превръщайте в маратон на пазаруването и хапването, и ще се чувствате отлично.

Весели празници!

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top