Нощният крем и подмладяването

Идва момент, в който всяка жена решава...

Идва момент, в който всяка жена решава да си избере нощен и подмладяващ крем. Дори и да не ползва кой знае колко козметика. Просто всички искаме да да забавим хода на времето. Това не е трудно. Изберете правилните кремове и прилагайте няколко малки тайни вечер преди лягане.

Вечерта е най-подходящият момент да се погрижите за кожата си, за да може тя усилено да се възстановява през нощта. Тогава притокът на кръв към нея се засилва; старите клетки се подменят с нови 8 пъти по-бързо; кремовете проникват по-дълбоко и следователно дават по-добри резултати.

Как да си изберете наистина действащ крем? Добре е да съдържа ретиноиди. Дериватите на витамин А са ключови за младежки изглеждаща кожа. Тъй като излагането на слънчева светлина може да елиминира активността им, нощният крем с ретиноиди наистина е разумно решение.

Проверете дали е хидратиращ. През нощта температурата се увеличава, губите повече вода и затова допълнителната хидратация е задължителна. Търсете супер хидратантен крем с хиалуронова киселина или глицерин. Това омекотява бръчките и ги прави по-малко видими на сутринта.

Необходимо да имате и крем, който заличава тъмните кръгове около очите. Според едно американско проучване, жени, които 12 седмици подред всяка вечер са се мазали с крем, съдържащ витамин К, имат 33% по-голяма успеваемост в премахването им. На пазара се предлагат кремове за очи с витамин К, но е добре да се консултирате с дерматолог преди да ги използвате.

След като имате подходящите кремове, изградете си навици, с които да помогнете на действието им.

Осигурете си 8 часа сън. Всеки, който е прекарал безсънна нощ може да опише последствията: пепеляв  цвят на кожата, тъмни кръгове под очите. Недоспиването увеличава нивата на хормона на стреса – кортизол. Това забавя производството на колаген и провокира образуването на бръчки.

Използвайте спалнята само за сън и секс. Така съзнанието ви свързва леглото единствено с почивка и приятни изживявания. Погрижете се помещението да е добре затъмнено, не много топло и сложете овлажнител за въздух в стаята или просто купичка вода върху парното. Така кожата ви ще бъде мека и еластична.

Избягвайте кофеин и упражнения от 3 до 5 часа преди лягане. 1 час преди да заспите не гледайте телевизия и не стойте онлайн. Така ще имате време да се настроите за истински дълбок сън.

Опитайте се да спите по гръб и на висока възглавница. Така в лицето ви няма да се натрупва течност и очите ви няма да подпухват.

Пазете кожата си чиста. Миенето на лицето играе две важни роли: премахва наслоената мръсотия и улеснява проникването на нощния крем.

Навременното премахването на грима и други замърсители, натрупани през деня поддържа порите ви здрави и предотвратява появата на петна и дефекти.

За суха кожа използвайте кремообразни почистващи лосиони. За податлива на акне или мазна кожа най-подходящи са гелообразни препарати за почистване. Нощният подмладяващ крем се нанася веднага след почистване, освен ако кожата ви не е чувствителна. В този случай ви препоръчваме да изчакате 10 минути и тогава да се мажете.

Може би някои от съветите ще ви се сторят трудни за изпълнение, но повярвайте, работят. И ако усетите ефекта, със сигурност няма да съжалявате за положените грижи.

Оставете коментар

Абонирай се за нашия бюлетин:

Scroll to Top